İZ GAZETE - Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu Başkanı Çağdaş Yazıcı ve Yürütme Kurulu Üyesi Recep Temel ile Eğitim-Sen 6 Nolu Şube Kadın Sekreteri İdil Uğurlu bu sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştiren Tüm Bel-Sen, son yıllarda KESK ve ona bağlı sendikaların yönetici ve üyelerine yönelik yapılan operasyonlara dikkat çekti.

"12 Eylül’ün baskıcı ve otoriter rejimini miras alanlar, Ohal’de Buhal’de de hiçbir koşulda susmayan KESK’i yine hedef almıştır. AKP’nin OHAL’i temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak, muhalefeti korkutmak ve sindirmek için kullandığını tekrarlamak bile gereksiz bir hal almıştır. Bu şekilde bir yandan sendikalarımız ve konfederasyonumuz kriminalize edilmek istenmekte ve bu arkadaşlarımızın şahsında karanlığa karşı mücadele eden emekçilere gözdağı verilmek istenmektedir. Üstelik bu saldırı sadece gözaltılar ve tutuklamalarla sınırlı kalmamakta, ülkemizde yaşayan herkesi birer muhbire dönüştürerek kimsenin kimseye güvenmediği bir ortam yaratılmak istenmektedir." denilen açıklamada, ifade özgürlüğü karşısında yaşanan gözaltı ve tutuklamalara karşı çıkıldı.

Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceklerini ifade eden sendika üyeleri "“Hukukun üstünlüğü” sıralamasında ülkemizi 113 ülke arasında 101. sıraya getirenlere düşünce ve ifade özgürlüğünü hatırlatmamızın bir etkisinin olmayacağını biliyoruz. Ancak temel hak ve özgürlüklerin bu kadar pervasız biçimde ayaklar altına alınmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Düşünce ve ifade özgürlüğü dönemsel politikalar uğruna ezip geçilecek, yok sayılacak haklardan olmayıp yüzlerce yıllık mücadeleler ve ödenen bedellerle güvence altına alınmışlardır. İktidar, hukuku hiçe sayarak suç işlemekten vazgeçmelidir." açıklamasında bulundu.

Gözaltına alınan arkadaşlarına sahip çıkan Tüm Bel-Sen üyeleri OHAL gerekçesiyle askıya alınan sendikal faaliyetlere dikkat çekti. 

"Alışmayacağız ve biz kazanacağız" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ya biat edeceğiz ya da faşizme karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizler kesinlikle biat edenlerden olmadık bundan sonra da olmayacağız. 

İdil Uğurlu, Çağdaş Yazıcı ve Recep Temel’in de aralarında olduğu göz altıları şiddetle kınıyoruz. Sendikal alandaki tüm mücadelesini emekten yana sürdüren ve daha demokratik bir ülke için çaba gösteren tüm arkadaşlarımızın su gibi berrak olduğuna inanıyor ve hukuksuz göz altıların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Bütün demokratik kamuoyunu, işyerlerinde birlikte mesai harcadığımız çalışma arkadaşlarımızı ve dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.

Editör: Haber Merkezi