İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ilçesinde görev yapan muhtarların yeni yıl buluşmasında yaptığı konuşmada "2018 yılının ülkemize, kentimize, tüm dünyaya sağlık, esenlik getirmesini diliyorum. İnsanların mutlu olmasını, gelir düzeyinin yükselmesini, kimsenin aç yatağa girmemesini diliyorum" demişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken 'devamsızlık ve disiplinsizlik' gerekçesiyle işten çıkarılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 43 gündür işe geri alınması talebiyle açlık grevinde bulunan Mahir Kılıç'ın arkadaşlarından Aziz Kocaoğlu'na çağrı geldi. Kocaoğlu'nun yeni yıl mesajının Mahir Kılıç için de geçerli olup olmadığını soran Mahir'in arkadaşları, "Sayın Aziz Kocaoğlu yeni yıl dileğiniz de çok samimi iseniz Mahir'in 9 Yaşındaki kızı Yarenin yüzüne bakıp bu dileği dileyin." ifadelerini kullandı. 

DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN CİDDİ DESTEK YOK
Sendikaların da içerisinde olduğu emek ve demokrasi güçlerinden, Mahir Kılıç'ın açlık grevine şimdiye kadar ciddi bir destek gelmedi. Özellikle Mahir Kılıç'ın işten çıkarılma sebebine dair farklı görüşlerin olması Kılıç ve arkadaşlarının kitlesel destek görmemesine neden olmuştu.

KILIÇ CHP ÜYESİ

Öte yandan; Mahir Kılıç ve arkadaşları yerel televizyonlara verdikleri mesajlarda tek taleplerinin işlerine geri dönmek olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yıpratmak istemediklerini ifade etmişlerdi. Kılıç ayrıca CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda üyeliği bulunduğunu söylemişti. 

AKP MEDYASI FIRSATA ÇEVİRİYOR

Mahir Kılıç'ın 43 gündür İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açlık grevinde olmasına rağmen henüz Kocaoğlu'nun kendisi ile görüşmemiş olmasını hükümet yanlısı medya ise fırsata çeviriyor. Yandaş medya özellikle Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği için açlık grevinde olan iki eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın mücadelesine destek veren CHP'li milletvekillerini örnek göstererek, Mahir Kılıç ve arkadaşlarının açlık grevini fırsata çeviriyor. 

CHP'Lİ VEKİLLER RAHATSIZ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekillerinin ise işe iade talebiyle açlık grevinde olan Mahir Kılıç'ın talebinin karşılanmamasının partilerini yıprattığı konusunda hem fikir olduğu, Aziz Kocaoğlu'nun bu problemi çözmesi konusunda hamle yapmasını bekledikleri öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi