Aydın merkez ve Nazilli’de Emek Partisi İl Yöneticisi ve Türk Metal görevlisinin de aralarında bulunduğu 10 kişi sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alındı. Uzun namlulu silahlarla yapılan baskınlar ve gözaltılarla ilgili “1 Mayıs’la ilgili” açıklamasının yapıldığı bildirildi. Her yıl 1 Mayıs öncesi gelenek haline getirilen gözaltılara tepki gösteren Emek Partisi İl Başkanı Muammer Kahraman, gözaltılarla işçi ve emekçilerin taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmesinin engellenmek istendiğini söyledi.

Türk Metal’in Uğur Soğutma Fabrikasında yürüttüğü çalışmanın görevlisi olan İsmail Doğan, sabah erken saatlerde Nazilli’de babasının evinden gözaltına alındı. Türk Metal Nazilli Şube Başkanı Mesut Dinç, gelişmelerle ilgili sendika binasında işçilere bilgi verdi. Sendikalarının örgütlenme çalışmalarını yürüten İsmail Doğan’ın gözaltına alınması ile ilgili Nazilli Emniyet Müdürlüğüne giderek görüştüğünü, emniyet yetkililerinin kendisine “1 Mayıs öncesi Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. İsmail’i de 1 Mayıs sonrası çarşamba sabahı serbest bırakacağız” dediklerini aktardı.
Emek Partisi Aydın İl Sekreteri Yoldaş Taş ve Emek Gençliği Üyesi Kazım Doğan da Aydın merkezde gözaltına alındı. Bu arada Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) “Kampüs Cadıları”ndan bir öğrenci, Nazilli’de Kaldıraç Dergisi okuru 2 ADÜ öğrencisinin de sabah erken saatte gözaltına alındığı bilgisi edinildi. İlerleyen saatlerde Aydın merkezden 4, Nazilli 3 ve İncirliova’dan 3 olmak üzere toplam 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi