EREN SARAN - Yenikapı Tiyatrosu’nun Pandomim gösterisi ve şiir dinletileri ile başlayan etkinlikte, Aykut Cihan, Murat Şenol ve Özcan Türe sahne aldı. Konserlerden önce bir konuşma yapan Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara “69 gündür uğradığımız haksızlığa karşı, çocuklarımız için geleceğimiz için kendisine verilen yetkiyi şımarık bir ergen çocuk gibi davranarak 187 arkadaşımızı işten çıkarmak için kullanan belediye başkanını ve onun anlayışını bu kentin meydanında ve İzmir’in birçok ilçesinde düzenlediğimiz eylemlerle teşhir etmeye başladık.

Hiçbir zaman baskıya ve korkuya teslim olmayan 187 işçi arkadaşımızı verdikleri mücadeleden dolayı yürekten kutluyorum. Bu gün bizimle olan ve mücadelemizde bizleri hiç yalnız bırakmayan emek dostlarına da çok teşekkür ediyorum. Bizler emeğimiz, ekmeğimiz ve işimiz için çıktığımız bu yolda yalnız olmadığımızı biliyoruz. Aliağa halkı bizim yanımızda, siz değerli yoldaşlarımız bizlerin yanında… bu gün direnişimizin 69’uncu günü, bu gün işten atmalara karşı, zalimin zulmüne karşı direndiğimizin, işsizliğe karşı mücadele ettiğimizin günüdür. Bu gün direnişimizi tüm Aliağa halkına duyurmamızın 69’uncu günüdür. Selam olsun Türkiye’nin her alanında bizler gibi direnen işçilere… Geleceğimize, yarınlarımıza ışık tutan tüm dostlarımıza selam olsun.” dedi.

Belediye işçilerinin 69 günü bulan direnişlerinde her zaman yanlarında olacağını dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Genel- İş Şube Başkanlarını ve işyeri temsilcilerini sahneye çağırarak yaptığı konuşmasında “Biz birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız… İşçinin alın teri ve bu kente yaptığı hizmet ile tekrar belediye başkanı seçilen Serkan Acar, kendisine hukukçuyum diyen Acar buradaki insanlara haksızlık yaparak onları açlığa mahkum etmek istemiştir. Burada bulunan çocukların, anaların ahı onun ensesindedir. Biz bu ahı da yaptıklarının da takipçiyiz, peşindeyiz. Hırsızlığı yapan, belediye bütçesini azaltan işçiler değil onların rantçı politikalarıdır. Aliağa’nın en değerli arazisini kime nasıl sattınız çıkın açıklayın. Aliağa halkından işçileri çıkarmak için yetki aldığınızı söylediniz. Adı Demokrasi olan bu meydana bir sandık kuralım, Aliağa halkı size böyle bir yetki vermediğini size gösterecektir.” diye konuştu.

Sarı, “Tüm şube başkanlarımız ve iş yeri temsilcilerimizle birlikte söz veriyoruz. Eğer işten atmalara son vermez ve atılan işçileri geri almazsanız, ayın altısında ya da yedisinde İzmir’in göbeğinde Konak Meydanı’nda Aliağa işçileri için yarım gün iş bırakacağız. Serkan Acar, senin önce Aliağa’da sonra İzmir’de sonra da örgütlü olduğumuz tüm Türkiye’de kimliğini, hırsızlığını, arsızlığını, yolsuzluğunu dosta düşmana duyuracağız” diyerek sözlerine son verdi.

İşten çıkarılan 187 Aliağa Belediye işçisi için düzenlenen dayanışma konseri sanatçı Özcan Türe’nin konseri ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi