Platform adına açıklama yapan Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Kudüs'te işgalci durumda olan İsrai'in bu kentten çekilmesi gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasını ise Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk okudu.  Ertürk'ün okuduğu açıklama şöyle:

"Kudüs tarih boyunca birçok inanca sahip insanların bir arada yaşadığı barış kenti olmuştur. Ancak emperyalizmin kirli oyunları sonucunda ezelden beri barış içinde bir arada yaşayan insanların arasına nifak tohumları ekilerek bir çatışma kentine dönüştürülmek istenmektedir.

"Seçim bildirgesinde yer alan bir çok vaadini gerçekleştiremeyen Trump gerek iç kamuoyuna gerek sermaye kapitallerine kendince bir mesaj verme bahanesiyle aklından yoksun bir açıklamayla Kudüsü adeta ateş çemberine atmıştır." Ertürk açıklamanın devamında

"Ülkemizde yediden yetmişe herkes kadim şehir Kudüsün ve orada yaşayan halkın haklı mücadelesinde yanında olunduğunu, Filistin halkının varlığının, özgürlüğünün ve şehirlerinin ellerinden alınmasına yönelik bu kirli oyuna seyirci kalmayacakları ifadesinde bulundu.

Basın metninin tamamı şöyle;

BASINA VE KAMUOYUNA;

6 ARALIK 2017 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıdığını ilan etmesi, dünyadaki sağduyu sahibi kişi ve kurumlarca şiddetle kınanmıştır.

Kudüs tarih boyunca birçok inanca sahip insanların birarada yaşadığı barış kenti olmuştur. Ancak emperyalizmin kirli oyunları sonucunda ezelden beri barış içinde bir arada yaşayan insanların arasına nifak tohumları ekilerek bir çatışma kentine dönüştürülmek istenmektedir.

Seçim bildirgesinde yer alan bir çok vaadini gerçekleştiremeyen Trump gerek iç kamuoyuna gerek sermaye kapitallerine kendince bir mesaj verme bahanesiyle akıldan yoksun bir açıklamayla Kudüs'ü adeta ateş çemberine atmıştır.

Bizler ilerici aydın demokrat görüşlere sahip kişiler ve kurumlar olarak ,oynanmak istenen bu savaş oyununun bir parçası olmayacağız. Filistin halkının varlığının, özgürlüğünün ve şehirlerinin ellerinden alınmasına yönelik bu kirli oyuna seyirci kalmayacağız.

Kapalı kapılar ardında İsrail Hükümeti ve onun taşeronlarıyla her türlü ticari anlaşmayı yapıp açıklanan skandal kararlar sonrasında ise sanki hiç bir ticari ortaklık anlaşması yapılmamış gibi müslümanlık üzerinden oy deposu olarak gördükleri halkımızı adeta dalga geçercesine yanıltmaya çalışanların tavrını samimi ve ciddi bulmuyoruz.

Ülkemizde yediden yetmişe herkes kadim şehir Kudüs'ün ve orada yaşayan halkın haklı mücadelesinde yanında yer almaktadır. Yurttaşlarımızın tarihi gönül bağları ve yüksek hassasiyeti olan bu bölgenin ülkemizde günü birlik yoz siyaset anlayışına malzeme edilmesi biz Türk Halkını derinden üzmektedir.

Emperyalist bir tezgahla düzenlenen darbe girişimi nedeniyle Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Yurtta Barış Dünyada Barış" şiarını kullanamaz hale geldik. Bugün Trablus, Kahire Şam ve Kudüs'te yaşananlara baktığımızda emperyalistlerin bizlere "Yurtta Barış Dünyada Barış" hedefini kullandırmamak istemelerinin nedenini açıkça görmekteyiz.

Bizler diyoruz ki Kudüs'ü Şam'ı ve birçok dünya kentini yeniden barış kentleri yapacak olan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere göstermiş olduğu "Yurtta Barış Dünya da Barış" hedefidir.

Kudüs Halkı yanlız değildir!

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu

KUZEYEGEHABER

Editör: Haber Merkezi