İşten çıkarmaların devam edeceği baskısıyla çalışan işçiler sabah saatlerinde çöp kamyonlarını işe çıkarmayarak yaşanan durumu protesto etti. Temizlik İşleri biriminde çalışan işçilerin işe çıkmama eylemlerine park bahçe ve fen işleri birimindeki işçilerden de destek geldi.

Aliağa belediyesinde halen çalışan işçiler işten çıkarmaların durdurulması ve çıkarılan işçilerin geri alınması talebiyle eylemlerine devam ediyor. Bu güne kadar çıkarılan işçi sayısı 179’a ulaşırken 4 gündür direnişlerine devam eden belediye işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor.

"ALİAĞA İŞÇİLERİ BU ŞEHRİN CAN DAMARIDIR"

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu direniş çadırına düzenlediği ziyarette “Bütün işçi sınıfı açısından ve demokrasi mücadelesi açısından ya hep beraber omuz omuza direneceğiz ya da kaybedeceğiz. Bu yüzden Aliağa Direnişi, Sibaş Direnişi, Tüpraş’taki TİS görüşmeleri, Cargill Direnişi yani işçi sınıfının bütün direnişleri Türkiye işçi sınıfının ortak sorunudur. Bu aynı zamanda emek ve demokrasi güçlerinin ortak kavgasıdır. Saray hepimize düşman ve ancak bir araya gelirsek onu püskürteceğiz. HDP dün olduğu gibi bu gün de Türkiye işçi sınıfının yanında emek güçlerinin yanında onlarla mücadele etmeye devam edecek. Kazanan biziz, güçlenen biziz. Aliağa bir işçi kenti. Aliağa’da işçiler olmazsa bu şehir olmaz. Aliağa’daki herkes bu işçilerin ürettiği emeğin karşılığı olarak burada yaşıyor. Okullar işçiler sayesinde açılıyor, bakkallar işçiler sayesinde yaşıyor. İşçileri çıkardığınızda bu şehir kalmaz. Bu şehrin can damarı işçilerdir. Aliağa halkı işçi sınıfına sahip çıkmak zorundadır. Belediye işçisine bu gün saldıranlar yarın TÜPRAŞ’ta, PETKİM’de, Limanlarda aynı saldırıyı yapacak. Belediye işçisi işsiz kalıyorsa, buradaki esnaf da işsiz kalacak. Aliağa Belediyesi’nin başındaki başkanın bu saldırısı Aliağa’ya yapılmış bir saldırıdır. Ya teslim olacağız ya da hep beraber karşı çıkarak bu amansız saldırıyı durduracağız.” dedi.

EREN SARAN / GAZETE POYRAZ