İZ GAZETE - Aliağa Belediyesi durulmuyor. 31 Mart seçimleri sonrası DİSK'E bağlı Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube'de örgütlü olan işçilerin gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılmalarından sonra bu kez de çalışanların görev yerleri değiştirildi.

Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube üyesi beş kişiyle birlikte iki çalışan gerekçe gösterilmeksizin Çankırı, Bayramören ve Yapraklı Belediyelerine sürgün edildi. 

Sendika tarafından konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı; "İzmir Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından ikinci döneminin zaferiyle öç alırcasına önce DİSK’e bağlı İşçiler işten çıkarılmıştı.Şimdi ise sendikamız üyesi 5 kişi toplamda yedi kişi Çankırı’ya sürgün edilmiştir. Daha önce hiçbir gerekçe göstermeksizin belediyede bağlı bulunan müdür, başkan yardımcısı, bürokratı zeytinlik saydırma ,evcil hayvan saydırma gibi onur kırıcı görevlere zorlayan Serkan Acar’ı valililik mobbing masasına şikayet ettiğimiz halde hiçbir somut sonuç alamamıştık. Acar, şimdi de saldırının dozunu arttırarak üyelerimizi Çankırı, Bayramören ve Yapraklı belediyelerine sürgün etmiştir. MHP’li Serkan Acar‘ı ise bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırırken; elbette ki sendika olarak böylesi aleni yaşanan saldırıya karşı duyarsız kalmayacağımızı, hukuksal alanda yapacaklarımızın yanında bu faşizan saldırıyı her alanda teşhir etmeye devam edeceğimizi saygıyla bildiririz."


  
 

Editör: Haber Merkezi