17 yıllık sendikacı mevcut Şube Başkanı Ali Musa Bina'nın görevini devretmesiyle tek liste oluşturulan kongrede şube başkan vekili görevindeki Ali Kaya, yeni şube başkanı seçildi. Kongreye ise Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezince görevine devam etmesi istenmeyen ve 'aday olma' baskısı yapıldığı ileri sürülen Ali Musa Bina'nın sözleri damga vurdu. 2003 yılından beri şube yönetiminde görev alan, 2014'ten beri şube başkanlık görevini yürüten; İzmir'de sendikacılığa eylem ve çalışmalarıyla bakış açısı kazandırarak bir değer haline gelen Ali Musa Bina, “Eğer biz kendi dava adamlarımızı kendi elimizle yer çöpe atarsak yarın bu davayı omuzlayacak kimseyi bulamayız. Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyle bu işler yürümez" dedi.

"DEMOKRASİ ŞÖLENİ LAFTA KALDI"

Genel kurulda konuşan Şube Başkanı Ali Musa Bina, görevde olduğu süre boyunca yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, “2003 yılından beri şube başkanvekili olarak görevini yürüttüğüm İzmir şubemize 2014 yılında başkan oldum. Başkanlık görevini sorumlulukla sırtlayarak 2016’da şubemi yetkiye ulaştırdım. İzmir’de 4 yılda ses getirecek işler yaptık ve bu anlamda tüm Türkiye’ye örnek olduk. Üye sayımız 12 bin 500’e dayandı. Bugüne kadar alkış ya da koltuk kapmak için sendikacılık yapmadık. Aklımızın ve gücümüzün yettiği ölçüde bize verilen görevi yürütmeye çalıştık. Başarılı olduk mu? Bu sizin takdirinizdedir. Bugün burada bir ‘demokrasi şöleni’ havası maalesef yok. Ama nihayetinde biz bir şeylere inanmış insanlarız. Bir takım yanlışlar, doğru gitmeyen şeyler bizim inancımızı hiçbir zaman zedeleyemez. Eğer gerçekten inanıyorsak… Hepimiz Eğitim-Bir-Sen’in bir neferiyiz. Herkes kendine yakışanı yapar. Biz de kendimize yakışanı yapıp bugün başkanlığı bırakmamız gerekiyorsa büyük bir onurla görevi teslim etmenin gururuyla gereğini yaparız. Kırılganlıklarımızı, üzüntülerimizi üzerimizden atıp, birlik-beraberliğimizi en kısa sürede tesis edip sendikal mücadelemizi sürdürmeliyiz. Sabredenler her zaman kazanırlar. Biz de sabredenlerden olacağız” dedi.

"YÖNETMEK ZOR BİR İŞTİR"

Açıklamaları sık sık üyelerin alkışlarıyla kesilen Bina, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Eğer biz kendi dava adamlarımızı kendi elimizle yer çöpe atarsak bu davayı omuzlayacak kimseyi bulamayız. Yönetmek zor bir iştir ve oturduğunuz yerden bir şeyler yönetemezsiniz. Eğer bir yerde bir problem varsa gidersin oraya o sorunu teşhis edersin. Tedavi edilebiliyorsa edersin, edilemiyorsa gereğini yaparsın. Fakat oturduğun yerden ahkam kesersen sen ne ‘genel’ ne de ‘baş’ olamaz, bu davayı bir yere götüremezsin. Türkiye’de 70’den fazla ilde birden fazla liste varken, başkan adayları birbirleriyle alakalı ileri geri konuşurken, İzmir şubemiz her zaman herkese örnek bir teşkilat olmuştur. Siyasetinden tut bürokrasiye kadar her alanda şubemiz birlikteliği sağlamış, yek vücut olmuş bir yapıdaydı. Bugün burası Genel Merkez’imizin deyimiyle ‘şölen’ havasında olmalıydı ama Türkiye’nin ilk üçte gösterilen şubesinin hali bugün ortada. Lokomotif nereye giderse vagonlar da oraya gider. En büyük gücümüz üyelerimiz denmişti. Fakat üyelerimizin ne dediğini bilmeden hareket edilirse bu racon kesmek olur. Biz bu davanın adamları olarak kapıdan kovulsak bacadan gireriz, mücadelemizi bir şekilde sürdürürüz. Başkan olmak üye olmak önemli değil ama bizi temsil eden insanlar neyi temsil ettiklerini, davalarını, teşkilatlarını unutmayacaklar, unutmamalılar.”

"MEMUR-SEN AKADEMİ HAYALİMDİ"

Yeni dönemde hayata geçirmek istediği Memur-Sen Akademi projesinden bahseden Bina, “Memur-Sen Akademi’yi kurarak, 20-35 arası gençler arasından İzmir’de her alanda uzmanlaşmış 100 bilge adam yetiştirmek istiyorduk. Öyle düşünüyorum ki bu projeyi yeni dönemde Ali Kaya Başkan’ımız hayata geçirecektir. İnsanlar gelip geçer. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır asıl olan. Gördüğüm kadarıyla bunu başardığımı düşünüyorum. Hepinize benimle birlikte bu yolda yürüdüğünüz

"HAYIRDA YARIŞANLAR İÇİN KAYBETMEK YOKTUR"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan vekili Latif Selvi ise, seçim süreçlerinin heyecanın tazelendiği, birlik ve beraberliğin güçlendirildiği süreçler olduğunu vurgulayarak, “Aynı amaç için yürüyenler, davası bir olanlar, hayırda yarışanlar için kaybetmek yoktur, kazanmak vardır. Mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden, mağdurlar ve temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanları için, dün olduğu gibi, bugün de yarın da daha çok çalışacak, azimle, kararlılıkla, canla başla alın ve akıl teri dökeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kongreye, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir İl Müdürü Hüseyin Güneş, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Demir, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İHH İzmir (İZYAD) Temsilcisi Rasim Çalar, siyasi parti temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi'nin Yeni yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı-Ali Kaya

Şube Başkanvekili-Ali Bilgiç

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı-Fatih Geyik

Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı-Ali Serkan Atlan

Basın Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı-Alper Özcan

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı-Hasan Vermez

Hukuk ve Mevzuat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı-Musa Gürbüz

Editör: Haber Merkezi