İZGAZETE- AKP’ye yakın Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) okullardaki yıllardır devam eden personel ihtiyacının karşılanması ve okul bazlı ödenek tahsisi uygulanmasına geçilmesi için 81 ilde ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. İzmir’de Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya okudu. 

‘PERSONEL AÇIĞI GİDERİLMEDİ’
Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen çok sayıdaki okulda yardımcı personel açığının giderilmediğini ve personel açığı sorununun kalıcı olarak çözülemediğini belirten Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya, ““Eğitim-öğretimin nitelikli ve verimli bir şekilde, sağlıklı bir ortamda devam ettirilebilmesi, okulların açık tutulma hedefinin gerçekleşmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanması kaçınılmazdır. Eğitim-öğretimin uygun şartlarda, hijyen tedbirlerinin tam alındığı, salgının yaygınlaşma riskinin bertaraf edildiği, eğitim çalışanlarının ve yöneticilerinin asli işleri dışında başka işleri de yapmak zorunda kalmadığı bir eğitim ortamı için personel ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Eğitimcilerin aşı ve PCR testi yaptırmaları konusundaki hassasiyet, temizlik başta olmak üzere yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de gösterilmelidir. Okullarımızın salgın şartlarında açık tutulması kararlılığı, personel ihtiyacı ivedilikle karşılanmalı, temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemelidir” açıklamalarında bulundu. 

‘OKUL BAZLI ÖDENEK GEREKLİ’
Okul bazlı ödenek tahsisinin hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, “Kökten çözüm için okul bazlı ödenek tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu kalıcı olarak çözülememekte, her eğitim-öğretim yılının başında sorun kendini tekrar etmektedir. Bu sorunun kökten çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, yetersiz ve eksik personel, yetersiz ve eksik kamu hizmetine; yetersiz ve eksik kamu hizmeti ise olumsuz ve istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır” dedi.

Editör: Haber Merkezi