ŞULE DEDE/ İZ GAZETE- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, TBMM’de görüşülen ek göstergeyi protesto etmek için Konak YKM önünde bir basın açıklaması düzenledi. Gerçekleştirilen açıklamayı KESK İzmir Şube Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş okuyarak, “Tarihimizin en karanlık ve en zor süreçlerinden geçiyoruz. Ülkeyi yönetenler yıllar boyunca 'ekonomimiz büyüyor' nakaratını tekrar etti. Ancak biz ne zaman büyümeden payımızı istesek “Hepimiz aynı gemideyiz. Size istediğinizi verirsek gemi batar” dediler. Ayrıca bununla yetinmeyip önümüze yeni faturalar koydular ’’ ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZE KONULAN SON FATURA EK BÜTÇE FATURASI”

Ek bütçeye ilişkin konuşan Karakaş, “Bakmayın adının ek bütçe olduğuna, iktidar mevcut bütçeye tam 1 trilyon 85 milyarlık ek ödenek istiyor. Bununla bütçe giderlerinde yüzde 61.7, bütçe gelirlerinde ise yüzde 73.4 artış hedefleniyor. Yani söz konusu olan bir ek bütçe değil, adeta duble bütçe” dedi.

“KAMU EMEKÇİLERİNE KAŞIKLA VERİLEN KEPÇE İLE ALINMAK İSTENİYOR”

Karakaş, “Uzun lafın kısası; her yıl olduğu gibi kamu emekçilerine kaşıkla verilen kepçe ile alınmak isteniyor. Bunun için yasal hakkımız olan enflasyon farkını iktidarlarının bir lütfu gibi göstermeye çalışıyorlar. Oysa 6 milyon kamu emekçisinin ve emeklinin maaşı 2022 yılı temel alındığında şu ana kadar sadece yüzde 7,5 artmıştır. Buna karşın 2022 yılında ek ödenekle bütçe gelirleri yüzde 73,5; yükü bize yıkılan vergiler ise yüzde 101,3 artmaktadır. İktidar özellikle vergi gelirindeki yüzde 101’lik artış oranı ile kendi emrindeki TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarını yalanlamaktadır. Bu koşullarda milyonlarca kamu emekçisine ve emekliye “maaşlarınız bayramdan önce enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 40 civarında artacak” diye avutmaya çalışanları buradan kınıyoruz . Bu enflasyon farkını zam müjdesi olarak vermeniz aklımızla dalga geçmektir” dedi.

‘’TASARIYI DÜZELTİN”

3600 ek göstergenin bugün Meclis'te görüşüleceğini belirten Karakaş, “Bugün ayrıca yılan hikayesine dönen 3600 ek gösterge mecliste görüşülecek. TBMM‘yi göreve çağırıyoruz, kendinizi düşünmeyi bırakın. Kamu emekçileri arasında ayrımcılığı artıracak tasarıyı düzeltin. Adil bir ek gösterge istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi