SELDA KARTAL / İZ GAZETE – İzmir’in Torbalı ilçesinde MM Süperpak işçileri 90 gündür grevdeler. Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’na üye işçiler, 4. Dönem Sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle çıktıkları grevi kararlılıkla sürdürüyor. Ambalaj üretimi yapan 240 civarında işçi, bu sürede fabrika önünde nöbet de tutuyor.

9 senedir Süperpak’da çalışan işçilerden Hasan, “90 günden beri sendikamız ve arkadaşlarımızla birlikte direniyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda işverenlerle anlaşıp içeri girilsin istiyoruz. Herkes gibi bizler de sıkıntı yaşadık. Ancak sendikamız arkamızdaydı” dedi.

‘MEVCUT ŞARTLARI KABUL ETMEDİK’

Süperpak Sendika Baştemsilcisi İsmail Güderoğlu bundan önceki 3 toplu sözleşmeyi de görenlerden… Güderoğlu süreci gazetemize şöyle anlattı: “Bu dördüncü toplu sözleşmem. 1 Ocak ve 20 Haziran arasında işverenle görüşmelerimiz oldu. Bunlardan bir sonuç çıkmayınca greve çıktık. En son toplantıda bizlere evimize ekmek götürebilmemiz için bazı şeyleri kabul etmemiz gerektiği söylendi. Mevcut şartlarda devam etmemizi istediler. Bu şartları kabul etmedik. Grevimizin 90. günündeyiz. 3 fabrikada toplam 240 arkadaşımızla bu işi yürütüyoruz. Oranın da baş temsilcileri var. Bir sonuç alana kadar grevimiz devam edecek. Bir takım sıkıntılar yaşasak da dayanışmayla üstesinden geldik. Türk-İş’in gıda yardımları, Torbalı Eğitim-sen ve Torbalı Belediyesi’nin katkılarıyla bizler dayanışmamızı arttırdık”

ÇARŞAMBA YENİ GÖRÜŞME

Çarşamba günü işverenle bir görüşmeleri daha olacağını anlatan Güderoğlu, “Bu görüşmenin öncekiler gibi iptal olacağını düşünmüyorum. Dün özellikle sosyal medya ve gazetelere bu durumu haber vererek onların sıkışması için elimizden geleni yaptık. Umarım başarılı oluruz” dedi.

DAYANIŞMA SÜRÜYOR

İşçilerin anlattığına göre, Eğitim-Sen Torbalı Temsilciliği grevdeki işçilerin çocuklarına kırtasiye yardımında bulundu. Türk-İş İl Temsilciliği gıda desteği sağlarken, Selüloz İş Sendikası da üyelerine ücret katkısı sundu. Çeşitli sendika ve dernekler ise grevdeki işçileri düzenli olarak destek ziyaretinde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi