İzmir’de 2016 yılında gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitinginde yapılan açıklama ve taşınan döviz gerekçe gösterilerek haklarında “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açılan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Eski Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan ve Özlem Gündüz beraat etti. 

Bayraklı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, savunma için söz alan Avukat Zöhre Dalkıran, kendisinin de 8 Mart mitingi komitesinde yer olduğunu belirterek, “8 Mart’ta birçok siyasi parti, çok çeşitli sendikalar, kadın örgütleri olarak bir araya gelip kadına yönelik her türlü şiddete duyarlılık göstererek hükümete seslerimizi duyurmak istedik. Biz tüm kadınların sorunlarını dile getirmek ve onlara çözüm bulmak için bir metin hazırlamıştık. Metinde kadına yönelik şiddeti ve hak gasplarını ifade ettik. Kadınlar olarak öldürülen kadın siyasetçilerle ilgili görüşümüzü dile getirmek kadar doğal bir durum olamaz. Bizim için kadının kimliği ya da siyasi düşüncesi önemli değildir. Platform olarak kadına yönelik şiddeti kınadık. Açıklamada suç teşkil eden beyanlar yoktu. Sanıkların beraatını talep ediyorum” dedi. 

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kocaaslan ve Gündüz’ün üzerlerine atılı suçların unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatlarına karar verdi. 

Duruşma öncesi 8 Mart Platformu adliye önünde açıklama yaparak Kocaaslan ve Özlem Gündüz’e destek verdi.  

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi