İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, koronavirüs salgınından etkilenenlerin çoğunlukla yaşlılar olduğunu belirtti. Piyasalaştırılan sağlık sisteminin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çöktüğünü ifade eden Yavuz, “Yaşlılarımız ve emeklilerimiz aciz bırakıldı” dedi. Cengiz Yavuz şöyle konuştu: “Tüm yaşlılarımız tespit edilerek gerekli koronavirüs testinin yapılması gerekmektedir. Ülkemizde emeklilerin 6 milyonu ikinci bir işte çalışmak zorunda. Tek başına ‘Hayat eve sığar demek’ çok da gerçekçi bir yaklaşım olmasa gerek. Bu nedenle salgın süresince evden çıkamayacak olan emeklilerimize salgın sonuna kadar aylık 2 bin lira destek verilmelidir. Elektrik doğalgaz, su gibi temel ihtiyaç kaynaklarının evlere ücretsiz ulaştırılması gerekmektedir. En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade ediyoruz”

‘SORUMLULUĞA HAZIRIZ’

Yaşlılara ve emeklilere gerekli koruyucu ekipmanların sağlanması gerektiğini kaydeden Yavuz, “Bu anlamda Emekli-Sen oalrak gerekli sorumlulukları almaya hazırız. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na da bir dilekçe iletiyoruz” diye konuştu.

Sendika olarak koronavirüs salgının sona ermesi ile birlikte taleplerinin de bulunduğunu aktaran Yavuz, “Aynı şart ve koşullarda emekli olanların arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi gerekmektedir. Yaşam boyu nitelikli, ücretsiz sağlık hizmeti talebimiz de sürmektedir. Gerek bu süreçte gerekse sonrasında taleplerimizin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyor, üyelerimizin bu afeti en az zayiat ile atlatabilmesi için gerekli önlemlere uymasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi