Ümit Kartal / İz Gazete - Genel İş 2 No'lu Şube yöneticilerinin polisle müzakeresi sonucu ses aracı önceden gönderilmek şartı ile barikat kaldırıldı ve işçiler yürüyüşe devam etti. Disk-Genel İş 2 No'lu Şube üyesi işçiler,  Cumhuriyet Meydanı’ndan yaptıkları yürüyüşle Konak Pier önünde bekleyen diğer işçilerin yanına geldi. Konak Pier önünde buluşan Genel İş şubeleri, hep birlikte Konak eski Sümerbank önüne yürüyerek basın açıklaması yaptı. İşçilerin yürüyüşüne CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da katıldı. 

KATLİAM PANKARTLARA TAŞINDI

İş bırakma eylemine en geniş katılım sağlayan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube "Kiralık İşçiliğe, Kıdem Tazminatının Gaspına Izin Vermeyeceğiz" ve "Barış Olmadan Güvenlik Olmaz" yazılı pankartlar taşıdılar.  DİSK Genel İş 3 Nolu Şube 'Kadro Dediniz, Kıdemi Yediniz' ve 'Biz İyiyiz Bize Birşey Olmadı Demeye Utanıyoruz. Katliamları Kınıyoruz', Genel İş 5 Nolu Şube 'Kıdeme Dokunma, Yanarsın', Genel İş 7 Nolu Şube 'Kiralık İşçiliğe, Kıdem Tazminatının Gaspına İzin Vermeyeceğiz' ve  Genel İş 6 Nolu Şube de saldırıları kınayan pankartlarla alana girdi.

'BOMBALARLA ÖLÜYORUZ, YASALARINIZLA ÖLDÜRMEYİN'

Yürüyüş sonrası işçilere seslenen DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, katliamlara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade ederek "Ülke bu haldeyken, TBMM' de sanki hiçbirşey yokmuşcasına bu ülkenin güvenliğini huzurunu, demokrasisini sağlamışcasına ve yangından mal kaçırırcasına emeğe yoğun bir saldırı içerisindedir. Kıdem tazminatlarımıza göz dikmiş, özel istihdam bürolarını hayata geçirmek için yasa üstüne yasa çıkarmaya çalışıyor. Zaten bombalarla ölüyoruz, yasalarınızla emekçileri öldürmeyin" dedi.

Fabrikalarda olduğu gibi sokakta yürüyen halkın da artık yaşama güvencesi kalmadığını vurgulayan Sarı şunları söyledi " Türkiye’de kayıtlı işçilerin en az yarısını kölece, güvencesiz çalışma koşullarına mahkum edecek, “amele pazarları”nı anımsatan bir çalışma yaşamı dayatan, işçi simsarlığının önünü açan, “insanlık onuruna aykırı” bir uygulama olduğu aşikar olan “kiralık işçilik” yasa tasarısının durdurmak için mücadele kararlılığımızı burdan bir kez daha ilan ediyor; diğer emek ve meslek örgütleri başta olmak üzere örgütlü örgütsüz tüm işçileri, köleliğe karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz". Açıklama da Türk İş ve Hak İş'e ortak mücadele çağrısı da yapıldı.

'ALIŞMAYACAĞIZ!'

Herkesin yaşam hakkını tehdit eden bu kısır döngüye teslim olmayacaklarını de ekleyen Sarı "Gerçek bir demokratik dönüşüm için çalışanların yaşam koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal devletin yeniden oluşturulması zorunludur. Dolayısıyla sınıfsal nitelik taşıyan bu taleplerin Türkiye toplumunun genel talepleri düzeyine yükseltilmesi için verdiğimiz mücadeleyi alabildiğine yükselteceğimizi dosta düşmana ilan ediyoruz" dedi. 

'Ankara’yı unutma unutturma', 'Susma haykır bu bir katliamdır', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları atan işçiler eylemde, “Bizleri katliamlara alıştırmaya çalışıyorlar.Bizi terörle terbiye etmeye çalışıyorlar. Buna razı olmayacağız. Masum insanların ölmesine karşıyız ve katliamlara alışmayacağız' dedi. 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hükümet yasanı al başına çal' slagonları atan işçiler, kiralık işçi uygulamasına karşı çıkarak, yasanın derhal geri çekilmesini istedi. 

 

Editör: Haber Merkezi