Ümit Kartal / İz Gazete - İzmir’in 31 ilçesinden güçlü bir işçi katılımı sağlamak üzere çalışmalar yaptıklarını, günlerinin işyerlerinde toplantılarla geçtiğini anlatan Yıldız, “Bir çok ilçeden 1 Mayıs’a katılım için otobüsler kaldıracağız. Adına yakışır bir şekilde birlik, mücadele ve dayanışma ile kutlayacağız” diye konuştu.

Genel İş 2 No’lu Şube olarak 3700 üyeleri olduğunu söyleyen Yıldız, “Tüm üyelerimizin aileleri ile birlikte katılmalarını önemsiyoruz ve o yönde de çağrılar yapıyoruz” dedi.

SENDİKACILARA ÇAĞRI: OYUNA GELMEYELİM

Yıldız şöyle konuştu: “Bu 1 Mayıs bizler için, işçiler, emekçiler, işsizler, emekliler için çok önemli. Özellikle böylesine antidemokratik yasaların çıktığı bir dönemde bizlerin birleşip alanlara çıkmamız gerekiyor. İktidarın bu kadar baskı ve engeline rağmen alanlarda olmalıyız. Buradan çağrım özellikle, kendi çıkarları için işçi sınıfını ayrıştıran sendikacılara; yıllardır yaptıkları hataları yapmamaları gerekiyor. Birleşmekten başka çaremiz yok. İktidarın bölme oyununa sendikacıların gelmemesi lazım. Tek vücut tek ses olarak alanlarda olmamız gerekiyor.”

 

Editör: Haber Merkezi