TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bu yıl da 1 Mayıs tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de kitlesel bir şekilde kutlandı. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran on binler hep birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Bu yıl 31 Mart yerel seçimlerinin arkasından gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına katılımın çok yüksek olması dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Tunç Soyer’in de görevi başında geçirdiği ilk 1 Mayıs oldu. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran on binler Soyer’e yoğun ilgi gösterdi.

‘KİRALIK ŞOFÖRLER KADRO İSTİYOR’

Bu yıl ki Mayıs’a ayrıca Kiralık Şoförlerin kadro talebi damga vurdu. Gündoğdu Meydanı’nda pankartlar ve dövizler ile taleplerini yineleyen şoförlerden bir tanesinin kullandığı döviz ise çok konuşuldu. ‘Tunç Başkanım, kiralık şoförler kadro istiyor’ dövizinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 23 Nisan’da simgeleşen fotoğrafının bulunması dikkat çekti.

696 SAYILI KHK’YA TAKILIYORLAR

Öte yandan 1 Mayıs’ta kadro taleplerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ileten işçilerin önünde bir problem bulunuyor. 696 sayılı KHK kiralık şoförlerin hem Karayollarında hem de Belediye’ye ait şirketlerde çalışmasının önünde engel teşkil ediyor. Ayrıca konuya ilişkin önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler yaşanabileceği bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi