İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan, tarihi ve sanat eserleri ile tam bir açık hava müzesini andıran Selçuk, tarımda gıda egemenliğini tekrar kazanabilmek için; pahalılaşan, sağlıklı olmayan ve besleyici özelliğini kaybeden market gıdalarına karşı, üreticilerin sağlıklı ve besleyici gıdaların doğrudan halka sunabildiği bir üretici pazarını da içerisinde barındıran Efes Tarlası Yaşam Köyü Projesi’ni hayata geçirmiştir.

Bu proje kapsamında ilçenin çocukları okul öncesi çağından başlayıp toprağı ve üzerindeki bitkiyi uygulamalı olarak öğrenip gelecekteki yaşamlarında tarımsal bilgileri ile fark yaratacaklardır.

Efes Tarlası Yaşam Köyü içerisinde ayrıca tarım müzesi, toprak kütüphanesi, bir çok çeşit yerli tohumun toplanılıp depolandığı tohum merkezi, kafeteryası ve köy enstitülerinin mimarları olan Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’u yad eden köy enstitüleri odası bulunmaktadır.

Başlanılmış olan Efes Tarlası Yaşam Köyü Projesi ile ülkemizin içinde bulunduğu tarımsal karamsarlığın dışına atılmış bir adım olarak görmek ve bu adımın yaktığı meşale ile karanlığın içindeki umutsuz insanlara aydınlığın yönünü göstermek için Selçuk Belediyesine ve gıyabında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Atmış oldukları adım ile tarımsal üretimin markalaşması açısından büyük bir eksikliği olan ülkemizin bu ihtiyacını karşılamak için güzel bir vizyon oluşturabilirler.

Zira Selçuk asırlarca birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapmış, barındırmış, üretmiş ve ihraç etmiştir. Doğuya açılan ticaret yollarındaki ilk kapı olmuştur.

Selçuk meyve ve sebze üretiminin yüzyıllardır profesyonelce yapıldığı ve etrafındaki ilçelerin üreticilikle uğraşmasının sağlayacağı tarımsal çeşitlilikle sağlıklı, doğal ve besin değeri yüksek ürünleri markalaştırıp sadece ülkemize değil tüm dünyaya satabilecek potansiyele sahip bir ilçemizdir.

Bu bağlamda başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e atmış olduğu bu adımdan dolayı saygılarımı sunuyorum. Umarım Efes Tarlası Yaşam Köyü Projesi ile Selçuk tarımı dünya pazarlarında katma değeri yüksek sağlıklı gıdaları ile yer alır ve bizleri gururlandırır.

Saygı ve sevgilerimle.