ÜMİT KARTAL - Sene 1999. Menemen’i Doğru Yol Partisi yönetiyor.

Seçimlere 5 güçlü adayla giriliyor. CHP’nin o dönem için genç olan adayı Tahir Şahin, güçlü bir rüzgâr estiriyor.

26 bin 428 seçmen oy kullanıyor ve 18 Nisan’da yapılan seçimlerde 4876 oy alan ANAP’a karşı 5086 oy alarak sadece 210 oy farkla CHP kazanıyor seçimleri.

Üzerinden 19 yıl geçti.19 yılda Tahir Şahin çok güç kazandı. Menemen’in de nüfusu 200 bini aştı. Uzun yıllar aynı koltukta oturan herkes gibi otoriterleşti…

Otoriterleşen her başkanın yapabileceği her şeyi yaptı.Kadrolaştı, parti kongrelerine müdahale etti. Kendisi olmazsa, Menemen’in asla kazanılamayacağına yönelik bir algı yarattı ve bu algıyı büyüttü.

Tahir Şahin’in 4 dönemine dair değerlendirmeyi başka yazıya bırakalım.

Yazının fotoğrafına gelmek istiyorum. 1999’un genç başkan adayı Tahir Şahin’in kucağında bir bebek var. Fotoğraf o seçimlerde Tahir Şahin’in seçim broşüründe kullanılıyor. Fotoğrafın altında da ‘Ülkenin geleceği çocuklar, Menemen’in geleceği Tahir Şahin” yazıyor.

Fotoğraftaki çocuk Salih Tursun…

1997 doğumlu Salih Tursun, 1 buçuk yaşındayken, SHP Eski İlçe Yöneticisi ve Menemen Eski Belediye Başkan Yardımcısı olan dedesi Saim Güney o dönem CHP’nin adayı olan Tahir Şahin’le beraber çalışıyor. 1 buçuk yaşındaki Salih’le seçim çalışmaları döneminde karşılaşan Tahir Şahin, dedesinden bebeği uyandırmasını istiyor. Salih’in gözlerinden de anlaşılıyor ki bebek yeni uyanmış. Tahir Şahin kucağına aldığı bebekle poz veriyor. Harika bir fotoğraf çıkıyor. O poz broşür ve afişlerde kullanılıyor. ‘Minik Salih’ de Tahir Başkan kadar popülerleşiyor o dönemde Menemen’de.

Minik Salih’ lise yıllarına geldiğinde Menemen’in Belediye Başkanı yine Tahir Şahin… Broşür o dönem tekrar gazetelerde çıktığında, okuldaki arkadaşlarına ‘Bu benim’ diye gösteriyor ama kimseyi ikna edemiyor. O kadar büyümüş ki, arkadaşları tanıyamıyor Salih’i…

Salih, Burdur’da üniversite kazanıyor. Menemen’in Belediye Başkanı yine Tahir Şahin…  Üniversite yaşamında sokak müzisyenliği yapıyor, kafelerde sahneye çıkıyor.

Şimdi okulu bitti ve askere gidecek. Tahir Şahin yeniden Menemen Belediye Başkanlığı için aday adayı…

Tahir Şahin’in 5. Dönem için talip olduğunu duyunca ‘Minik Salih’ ne yapıyor biliyor musunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Menemen Belediye Başkan Aday Adayı olan Ömer Güney’in seçim müziğini yapıyor.  Sözlerini yazıyor, müziğini besteliyor, stüdyoya giriyor ve İzmir’de aday adayları için yapılan tek seçim müziğini hazırlıyor.

20 yıldır Menemen’de Harita Mühendisliği yapan Ömer Güney, şarkıyı ilk defa CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nda yaptığı adaylık toplantısında dinliyor ve duygulanıyor.

Şimdilerde, Menemen’de onlarca kişinin arabasında çalıyor o şarkı. Ömer Güney için hazırlanan videoların fon müziği olarak kullanılıyor. (O videolardan biri burada, dinlemek isterseniz TIKLAYIN

Menemen’in yakın tarihine minik de olsa iz bırakan ‘Minik Salih’e ulaştım.

Nereden çıktı bu beste diye sordum.

“Ömer Güney çok çalışıyor. Harika bir ekibi var. Ortada harika bir emek ve azim var. O ekip için ne yapabilirim diye düşündüm. Bu emeğe katkım olması lazım dedim. Çaldım söyledim. Ömer Güney’e de sürpriz oldu. Menemenliler sevdi şarkıyı. Olumlu tepkiler aldım. Yenisini yazmaya karar verdim. Ömer Güney başkan olursa, başkan olarak da ilk şarkısını ben yapacağım. Şarkıda söylediğim nakarata da inanıyorum: Ömer Güney Başkan olacak, kazanacağız”

Ömer Güney’i neden desteklediğini, Menemenlilerin Ömer Güney’e nasıl baktığını sorduğum ‘Minik Salih’ “Adam gibi adam, sözünün eri bir insan. Mesleği nedeniyle de yerel yönetimler konusuna hakim. Menemen’i çok iyi tanıyor. İnsanlarla arası çok iyi… Halka asla üstten bakmaz, çocukla çocuk; büyükle büyük olur” dedi.

İlk seçim kampanyasının sembolü olduğu Tahir Şahin’i de sordum ‘Minik Salih’e…

“Yorgunluk var abi” dedi.

Şöyle sıraladı fikirlerini: “Benle beraber gelmiş abi, düşünsene. 20 yıldır Belediye Başkanı olan kişi yorulmaz mı? Sağ olsun iyi hizmetleri de oldu.  Ama artık Menemen’e yeni bir heyecan lazım… Menemenliler artık heyecanlanmıyor. Seçmeni yeniden heyecanlandıracak bir kıvılcım lazım. Menemen’de taze kana, genç bir isime ihtiyaç var.

Bestelediği şarkının sevilmesinden sonra ayrıca heyecanlandığını ve Ömer Güney’in seçim çalışmalarında broşür dağıtımına katıldığını anlatan ‘Minik Salih’, “Broşür dağıtımında gördüm ki, Tahir Şahin’e tahminimden daha fazla tepki var. Vatandaş artık yeter diyor. Ömer Bey aday gösterilirse, Ak Partili’sinden, MHP’lisinden, HDP’lisinden; herkesten oy alır ve rekor oyla kazanır” dedi.

Salih şimdi askere gidecek, belki de kısa süre içinde evlenecek. Yazıyı ‘Minik Salih’in haklı temennisi ile tamamlayayım:  “Bebektim Tahir Şahin başkandı. Sünnet oldum, vefasız çıktı, sünnet düğünüme gelmedi ama Tahir Şahin başkandı. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite… Tahir Şahin başkandı. Ne zaman evlenirim bilmiyorum ama Tahir Şahin nikâh memurum olmasın artık. Vefa gösterip bu kez gelsin ve eski belediye başkanı olarak nikâh şahidim olsun istiyorum.