ÜMİT KARTAL - Yerel Seçim Yazıları dizimize, bugün Menemen ile devam edelim…

Görsel’de gördüğünüz kulplu testi, Menemen’in Panaztepe bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan ve bugün KültürPark’taki İzmir Sanat ve Tarih müzesinde sergilenen, Geç Tunç Çağı’ndan kalma bir testi…

Başlığımızda Menemen ve testi olabilir ama konumuz kuşkusuz arkeoloji değil.

Belki şöyle bir benzetme ile geçebiliriz; Menemen’in de çook eskilerden kalma bir belediye başkanı var.

Tahir Şahin 4 dönemdir Menemen Belediyesi’ni yönetiyor.

Menemen’i 4 dönemde nereden nereye taşımış, akla gelen çok ciddi bir iş yok. Ama sevabı günahıyla önümüzdeki aylarda bir dönem kapanıyor.

Evet, artık ‘Tahir Şahin olmazsa Menemen kazanılmaz’ iddiası doğru değil. Çünkü

  1. Menemen çok ciddi göç aldı ve yeni nüfus ağırlıklı CHP seçmeni
  2. Merkez sağın artık bir ittifakı var (Cumhur ittifakı) Ve bu ittifakın tuttuğu kitleyi bölmek eskisi kadar kolay değil.

Hal böyle değişince, eskisinden farklı olarak Menemen’de seçim kazanmanın tek yolu Tahir Şahin’i aday gösterip, sağ seçmenden de oy koparmak falan değil.

Aksine, başta CHP seçmeni olmak üzere, sol seçmeni konsolide edebilecek ve sağ seçmeni de ürkütmeyecek bir isimle seçim kazanılır, başka türlü de kazanılmaz.

Tahir Şahin’in ‘Benim dışımda kimse burayı CHP’ye kazandıramaz’ propagandasının reel karşılığı olmadığı gibi, CHP içerisinde de ciddi bir antipati topladığı kesin.

Öte yandan, 24 Haziran sonrası benim ‘CHP içi darbe girişimi’ olarak tanımladığım imza sürecinde; imza veren belediye başkanları arasında yer alması ve 4 dönemi bitirmesine ve ciddi bir başarı hikayesi olmamasına rağmen ‘değişim’ demeyip, ‘koltuk sevdası’ ağır basarak 5. döneme talip olması da Tahir Şahin’in dezavantajları arasında.

Yani uzun lafın kısası, Nasreddin Hoca fıkrasında olduğu gibi, Menemen’in testisi kırılmadan önlem alınmalı.

Bence Tahir Şahin de vaktinin dolduğunun farkında.

Bu dönem Menemen’de değişim ve gençleşme kazanacak, o şimdiden belli.

Peki, Menemen’in yeni belediye başkanı olmaya kim yakın? Kiminle seçim kazanılır? Hangi aday adayı yeni denklemin öncü ismi olabilir? Menemen’de ve CHP Genel Merkezi’nde hangi aday ya da adaylar konuşuluyor?

Bunları da Menemen’le ilgili 2. yazımıza bırakalım…  

Editör: Haber Merkezi