ÜRGEN TEPE-  İzmir Cumhuriyet Halk Partisi  Örgütü'nün gözü kulağı genel merkezde... Ön seçim mi olacak?  Merkez yoklama kararı mı alınacak? Bunu önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Seçim takvimi Ekim ayında başlıyor. Başvurular  19 Ekim'e kadar devam edecek. Aday adayları bir bir ortaya çıkıyor ve bugün  en tartışmalı ilçelerden biri olan Menemen'i kaleme almaya karar verdim. 

Dost meclisinde Menemen'in demografik yapısı üzerine bir tartışma yaşadık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Menemen'in nüfusu 170 bin rakamını geçmiş durumda  öyle ki 120 bin seçmeni var. 20 yılda Menemen'de köprünün altından çok sular geçti yani…  O sulara Türkiye'nin bir çok ilinden sular karıştı. Eee haliyle Menemen İzmir'in kuzey hattında merkez ilçe haline geldi. Yani Menemen eski Menemen değil artık dostlar. Bu lafın sonunu nereye mi getireceğim?  Yani Menemen demografik açıdan çok değişti. İllaki aday gösterilecek kişinin 9 göbekten Menemenli olması şart değil artık. Ama algı bu yönde yürütülmeye çalışılıyor belki de!  Önemli olan bence şehri en demokratik şekilde yönetecek ve hizmet edecek adayı bulabilmekte!

Gelelim aday adaylarına kimler var; dile kolay tamı tamına 20 yıldır kenti yöneten ve bir dönem daha yönetmeye talip olan mevcut belediye başkanı Tahir Şahin...  Daha önce gerçekleşen seçimlerde ön seçime giren ve sandıklardan Menemen'de birinci çıkan Ali Kemal Elitaş... Eski milletvekili Veli Aksoy'un oğlu, kulislerde sıkça adını duyduğumuz Serdar Aksoy... ve geçtiğimiz dönem de aday olan Menemen'e "Kuzeyin Yıldızı" ismini bulan, proje ve fikirleriyle Menemen'e iyi bir gelecek sözü veren Ömer Güney.

Tahir Şahin 1 dönem daha kenti yönetmeye talip. Dedim ya dile kolay Menemen'de 20 yıl iktidarda kalmayı başarmış bir isim. Her ne kadar adını uzun yılların vermiş olduğu yıpranmışlıkla türlü olaylarla duysak da Şahin 'adayım' dedi. Başka bir köşe yazarı arkadaşımız yazısında Şahin'in 15 bin oyu olduğu iddia etmiş. İddia diyorum! Çünkü böyle bir oyun var olup olmadığını bu güne kadar hiç test edilmedi. Uzun yıllar belediye başkanlığı yapmak zor iş, gönülleri Şahin'den yana olanların yanında bir o kadar da küskünlerin olduğunu da biliyoruz. Belediye üzerinden tartışılan işe alımlar, ihaleler, hacizler üzerine hiç tartışmayacağım. Şahin'in imza sürecine verdiği destek ve yılların yıpranmışlığı işini zorlaştırıyor. 

Gelelim ikinci adayımıza; Ali Kemal Elitaş, çözüm odaklı siyaset anlayışı ile görev yaptığı karayolları aracılığı ile gerek diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kurduğu iyi ilişkilerle Menemen mahalle ve köylerine bir çok hizmetin gelmesine vesile olmuştur. Söz partiden ve rakiplerinden yana açıldı mı eleştirilere pek meydan bırakmıyor. Eleştirel siyasetin pek bir şey getirmeyeceğini savunuyor. Dinle, sorunu bul ve çöz fikrini şiar edinmiş kendisine. Yerel seçim, genel seçim,  adalet yürüyüşü siz nerede görmek isterseniz Elitaş orada. İzmir'in her köşesini karış karış gezmiş, çözümler üretmeye çalışmış bir isim. Gördüğüm kadarı ile hala Menemen'in köylerinde ve mahallerinde sorun çözmekle meşgul. Bu partinin böyle insanlara çok ihtiyacı var.  Elitaş daha önce Menemen'de gerçekleşen milletvekili ön seçimlerinde birinci olarak çıkmıştı. Buradan yola çıkarak örgüte oldukça hakim olduğu çıkarımında bulunuyorum. İyi bir hatip aynı zamanda. Tahir Şahin'in de en sıkı rakibi olarak kabul ettiğini kulislerden duyduk. Elitaş çocuk yaşlarından beridir Menemen'de yaşıyor. Yapılacak bir ön seçimde Elitaş'ın birinci olması, olası bir durum. Elitaş'ın adaylığı ile HDP'nin Menemen'de aldığı 20 bin oyun bir kısmını da CHP kaydırması pekala mümkün, çünkü Kürt seçmen Menemen'in kilit noktası bunu da  dip not olarak buraya ekleyeyim. 

Serdar Aksoy ismi gazetelerde, radyolarda, sosyal medya da yani her yerde. Sıkı çalışıyor Aksoy öyle ki hiç yerinde durmuyor. İş adamı ve eski milletvekili Veli Aksoy'un oğlu... Menemenliler, CHP örgütü bu ismi son zamanlarda sıkça duyar  oldu.  Siyasete sanki biraz geç girdi. Ya da tabiri caiz ise pişmeyi beklemiş sanki. Hazır olduğunu düşündüğü anda da sahaya inmiş Aksoy.  Sosyal demokrat  bir isim çalışkan genel merkez Aksoy'dan yana bir karar alır mı? Önümüzdeki günler gösterecek. 

Gelelim son isme; Ömer Güney, sakin bir isim, tartışmaya girmez. Örgütçü bir isim kendisi partisini eleştirmekten ve eleştirilerden pek hoşlanmıyor.  Herkes onu çok genç bir isim sanıyor yüzüne bakınca, 40 devirmiş çoktan. Projeleri çığır açacak cinsten, harita mühendisi olması zihnen proje üretmesinin önünü açmış. Yerinde bir tabir olursa Menemen'in sakin gücü, iyi bir akil insan kendisi. Aldığı görevler ve STK'a bakınca sorumluluk almayı seviyor. Pekala Menemen'i rahatça yönetir. 

Sonuç olarak;

Menemen'de  o sular denize karıştı okyanusları aştı. Gelişen değişen demografik yapısı ile kaç oyunuzun olduğu değil Menemen'e kaç taş koyduğunuz önemli … Ön plana alınması gereken oy sayısı olmamalıydı . Bir aday geçmişte ve gelecekte yaptığı işlerle ön plana çıkmalı. Darılmayın, gücenmeyin Menemen halkı gelişen bir ilçede hizmet bekliyor. Kent 2 büyüdükçe büyüyor. En çok göç alan ilçelerden biri haline geldi.  Sokaktaki vatandaş oy sayınıza değil hizmetin kaliteli ve nitelikli olup olmadığına bakıyor. Zaman önümüze ne getirir önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi