Toplam 5 listenin yönetime talip olduğu İzmir Barosunda olağan genel kurul bu hafta sonu gerçekleşecek. İzmir Barosu Olağan Genel Kurulunu 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirerek 2 yıllık yol haritasını belirleyecek. Kültürpark 4 Nolu Hol'de gerçekleşecek genel kurulun ilk gününde konuşmalar ve aday tanıtımları yapılacak. İkinci günde ise seçimler yapılarak yönetim, denetim ve disiplin kurulları belirlenecek. Seçimde ayrıca Türkiye Barolar Birliği delegeleri için de oy kullanılacak. İzmir Barosuna kayıtlı 9 binin üzerinde avukat bulunuyor.

Mevcut Baro yönetimini elinde bulunduran Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu bu yıl iki ayrı liste ile seçime girecek. İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay ayrı ayrı hazırladıkları listelerle oy isteyecekler.  

Milliyetçi Avukatlar Grubu ise Ömer Fatih Şimdi başkanlığındaki liste ile seçimde yarışacak. Bu sene ilk kez seçime girecek olan Yenilikçi Avukatlar Grubu'nun adayı ise Muhammet Özekes. Listede AKP'ye yakınlığı ile bilinen avukatlar bulunuyor. Seçimlere 'Birlikte Başaracağız' sloganı ile hazırlanan Çağdaş Avukatlar Grubu'nun başkan adayı ise Özkan Yücel. Yücel, “hukuk, insan hakları ve avukatların mesleki sorunları karşısında sesini çıkaran bir baro için” aday olduklarını dile getiriyor. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi