İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim süreci canlanırken, ‘aktörler’de tüm ‘kozlarıyla’ sahaya inmeye başladı. Geçtiğimiz dönem 8 ilçenin kaybedilmesine neden olan iç tartışmalar, bu dönem de yaratılmaya çalışılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği Çeşme’de mevcut başkan Muhittin Dalgıç’ın selefi Faik Tütüncüoğlu, kendisine yakın aday adayının öne çıkması için ‘çalışmalara’ başladı.

4 dönem belediye başkanlığı yapan, 2014 yılında ise yeniden aday gösterilmeyince karşı taraf için çalışan eski Başkan Tütüncüoğlu, CHP’nin yeniden kazanması sonrasında ise devir teslim töreni dahi yapmamıştı. Faik Tütüncüoğlu yeniden aday gösterilmeyince, dönemin ilçe yönetimi parti defterlerini dahi teslim etmeden istifa etmişti.

Yeniden aday gösterilmeyince CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’la uğraşan Tütüncüoğlu şimdilerde ise başkanlığı döneminde CHP İlçe Başkanı olan Halil Saatli’nin oğlu Onur Saatli’nin aday olarak gösterilmesi için ‘çalışıyor’.

‘GÖLGE BAŞKAN YARATACAK’

Gazetemize ulaşan iddiaya göre; Faik Tütüncüoğlu, CHP’de hiçbir dönem görev almamış olan Onur Saatli sayesinde eski gücüne kavuşabilmek adına, CHP’li mevcut Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Eski İlçe Başkanı Ekrem Oran aleyhine karalama propagandası yapıyor. Çeşme’de ciddi tepkilere neden olan karalama çalışmaları nedeniyle gazetemize ulaşan CHP’liler, bu durumun partilerine zarar vermesinden şikayetçi. İsmini vermek istemeyen CHP üyesi Çeşmeliler, Tütüncüoğlu’na yakın kişilerin CHP’nin aday adayları hakkında dedikodu ürettiğini, Saatli’yi ise gölge başkan olarak istediğini iddia etti.

İNCİRALTI KATLİAMI İLE ANILIYOR

Başkanlığı döneminde "Fakir insanlar Çeşme'ye gelmesin. Hem onlar Çeşme'nin sosyal yapısını bozarlar. Biz mesela yeni bir yat limanı yapıyoruz. Onlar ne katabilirler ki buraya" şeklinde skandal çıkışları olan Tütüncüoğlu, aynı zamanda Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı 14 gecekonduyu yıkması ile de tepki çekmişti. Tütüncüoğlu’nun ismi 12 Haziran 1980 gerçekleşen İnciraltı Katliamı’nın sorumlusu olduğu şeklinde de anılıyor. İnciraltı Katliamı’nda 6 üniversite öğrencisi yaşamını yitirmişti.

Editör: Haber Merkezi