DOĞAN BEYAZGÜL - Yerel seçimleri dilimiz döndüğünce yazmaya devam edelim.

Tabii ki biz karar verecek olan yetkili kurullarda değiliz, biz gazeteciler sadece durum tespiti yapıyoruz.

Yerel seçimler, her adayın rüyalarını süsler, uykularını kaçırır. Bu görevlere talip olanlar, yıllar öncesinden proje tasarlamaya başlarlar.

Projelerin görücüye çıktığı an seçim atmosferinin en yoğun olduğu son 6 aydır. Burada avantaj her zaman mevcut belediye başkanındadır. Eğer beş yıllık icraatları halk tarafından da destekleniyorsa, iletişim sorunu yaşamaz, bir sonraki projelerini hayata geçirmek için zorlanmaz, yani diğer adaylardan daha az seçim performansı göstermesi yeterli gelebilir.

Çünkü halk onu 5 yılda teraziye koymuştur ve neler yapıp neleri yapmayacağını bilir.

Mesela Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan… Geldiği günden beri Çiğli’de alışık olduğumuz işçi eylemleri olmuyor, işçilerin evlerine gönderilen hacizlere tanık olmuyoruz, maaşlar zamanında ödeniyor. Hasan Arslan 2014 yılında belediye başkanı olduğunda basına verdiği demeçte 8 milyon işçi borcu 37 milyon esnaf borcu olduğunu açıklamıştı. Şimdi işçi alacaklarının olmadığı, esnafın borcunun ödendiği biliniyor. Arslan, Çiğlilere 23.000 m2  Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı, üzerinde kafe ve dinlenme alanları, açık hava tiyatrosu, Uğur Mumcu Kapalı Pazaryeri kazandırdı. Güneş enerjisi santrali yaptı ve belediye şantiyesinin elektriği buradan karşılanıyor. Arta kalan elektrik ise GDZ Elektrik firmasına satılıyor ve belediyeye gelir kazandırılmış oluyor.  Örnekler arttırılabilir.

Bunun yanında belki de birçok ilçede olmayan sosyal tesisler Çiğlilerin hizmetine açılmış durumda. Evka -2’deki Pelikan Tesislerine Çiğli dışında yaşayan insanların geldiğine de tanık oluyoruz. Eskiden Çiğlililer gelen misafirlerini Karşıyaka’da ağırlıyordu. Şimdi başka ilçelerde yaşayanlar misafirlerini Çiğli’deki belediye restoranlarına,  Pelikan Kafe’ye, Akvaryum Kafe’ye davet edebiliyor. Buralar ayrıca istihdam alanı olduğu gibi belediyeye gelir de kazandırıyor.

Bu Çiğli için bir avantaj. Peki, belediye başkanı bunu kendisinin yeniden aday gösterilmesi için avantaja çevirdi mi derseniz; bunda tam anlamıyla başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Yapılan işlerin kamuoyuna doğru anlatılması konusunda ciddi bir eksiklik var. Ve bu eksiklik bence sadece başkanın değil, ekibinin eksikliği aynı zamanda…

Eğer başarı istiyorsanız iyi bir ekibiniz olması şarttır. Bir belediye başkanı çalışmalarını, yaptıklarını layıkıyla vitrine koyamıyorsa orada bir eksiklik var demektir. İletişim çok önemli, çünkü siz artık size oy veren vermeyen her kesimin belediye başkanısınız.

Örneğin son yapılan Cem Adrian konserı. Cem Adrian gibi popüler bir sanatçıyı Çiğlilerle buluşturuyorsunuz, sosyal medyada bir paylaşım yok. Bürokratlar, yardımcılar, başkanın bazı çalışma arkadaşları, yapılan faaliyetleri sahiplenmiyor, yapılan işlerden heyecanlanmıyor hatta bunları duyurmuyor bile…

Demem odur ki Çiğli’de bir iletişim sorunu var. Eğer başkan iyi bir ekiple çalışsaydı belki de durum kendisi için çok daha farklı olabilirdi.

Bunu son 6 ayda düzeltir mi bilmem.

Bekleyip göreceğiz.

Ama olur da yeniden aday gösterilirse, kesinlikle ekibini baştan aşağı gözden geçirmelidir.

Editör: Haber Merkezi