TUGAY CAN / İZ GAZETE – 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde 349 oy ile belediyeyi AKP’ye kaptıran CHP’den aday adayı olan Gürbüz, “Genel Merkez kimi aday gösterirse o yarışacaktır. Amacımız emaneti geri almak” diye konuştu.

1973 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğan Gürbüz, ilk ve ortaokulu Ankara’da tamamladıktan sonra liseyi İzmir’de Namık Kemal Lisesi’nde okuyor. 1989 yılında Menderes’e gelen Gürbüz, Menderes’i ve aday adaylığı sürecini “Buradaki otuzuncu seneme yaklaştım. Menderesliler ile birlikte burada büyüdüm, burada kazandım. Menderes’e bir vefa borcu hissediyorum. Bu nedenle Menderes’e bir şeyler yapmak istiyorum. Menderes ne yazık ki, yıllardır Gaziemir’in gölgesi altında kaldı. Bunu değiştirmek istiyorum” ifadeleri ile açıklıyor.

‘UNVANIM NE YAZIK Kİ SOYADIMIN ÖNÜNE GEÇTİ’

Menderes’e geldiği yıllarda firma ismini çok düşündüğünü ve o yıllarda herkesin soyadını kullandığını belirten Gürbüz, “Ben kuracağım firmanın adının herkesten farklı olmasını istediğim için soyadımı kullanmadım. Ankara’dan gelmiştim. O yüzden kalıcı ve herkesin kabulleneceği bir isim olarak, ‘Başkent’ i tercih ettim. Tabi zamanla benim soyadım unutuldu ve gelen davetiyeler ‘Başkent Mehmet’ diye gelmeye başlıyor. Üç tane kızım var. Onlara da babanız kim diye sorsalar, Başkent Mehmet’in kızıyım diye yanıt verirler. Çok yakın arkadaşlarım dahi soyadımı unutmuş gibi bir durum söz konusu. Şirket unvanım ne yazık ki soyadımın önüne geçti.” ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZ’E DİLEKÇE VERDİ

Bu durumun seçim sürecini etkilediğini de belirten Gürbüz, CHP Genel Merkezi’ne bir de dilekçe verdiklerini söyledi. Gürbüz, “Bizim gerçek olarak kim olduğumuzu görmek istiyorsanız, anketlerde Mehmet Gürbüz Başkent olarak ifade edilmesi gerektiğini belirttik. Onlar da uygun görürse anketlerde herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına bu dilekçeyi verdik.” dedi.

‘AMACIMIZ EMANETİ GERİ ALMAK’

Menderes İnşaatçılar Derneği’nin kurucuları arasında yer aldığını söyleyen Gürbüz, “2014 yerel seçimlerine kadar derneğin başkanlık görevini de yürüttüm. Ancak 2014 seçimlerinden sonra belediyenin değişmesi ile birlikte benim istifa etmek durumunda bırakıldım. Kim aday olursa olsun, bizim için burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanması önemli. Şu anda seçim çalışmaları için kullandığımız ofisi de kim aday gösterilirse o kullanacaktır. Genel Merkez kimi aday gösterirse o yarışacaktır. Amacımız emaneti geri almak.” şeklinde konuştu.

‘İYİ PARTİ’Lİ VE MHP’Lİ SEÇMENDEN DE OY ALABİLİRİM’

Menderes'te şeffaf bir belediyecilik anlayışını hakim kılmak istediğini yineleyen Gürbüz, Menderes'in 90 bine varan nüfusu olduğunu, yüzölçümü bakımından Türkiye’de ilk 500'de, İzmir'in ise üçüncü büyük ilçesi olduğunu hatırlattı. Gürbüz, "Havaalanına bu kadar yakın ve işlenmeye bu kadar müsait olan bir ilçenin ham kalması gerçekten çok üzücü" dedi.

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaklaşık 300 oy ile seçimi kaybettiklerini ancak son 5 yılda seçmen sayısının da 10 bin arttığına dikkat çeken Gürbüz, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Menderes'te büyük bir oy kapasitesi var. Ancak ticaret ile uğraştığım için toplumun her kesimi ile içli dışlıyım. Vatandaşların hepsiyle iç içeyim. Dolayısıyla İyi Partili ve MHP'li seçmenden de oy alabilirim." diye konuştu.

‘HER ŞEY KADRO İLE OLUR’

Mevcut AKP’li Belediye Başkanı’nın Mendereslilere devlet hastanesi sözü vermesinin üstünden dört sene geçmesine rağmen, henüz hastanenin bitirilemediğine dikkat çeken CHP Menderes aday adayı Mehmet Gürbüz, “Bu memlekete her kim bir çivi çaktıysa Menderesliler ve kendi adıma teşekkür ederim. Ancak durumun ortada olduğunu görüyoruz.” ifadeleri ile AKP’li mevcut belediyeyi eleştirdi. Gerçekleştirilemeyecek şeylerin seçim vaadi olarak öne sürülmesine karşı olduğunu söyleyen Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Her şey kadro ile olur. Ben bir iş insanı olarak başarı sağlıyorsam bu ekibim sayesindedir. Bu nedenle, ne iş yaparsak yapalım kadro çok önemli. Bunun bilincindeyim. Ben bir şeyleri tek başıma yapacağım demiyorum. Kendi alanlarında yeterli kadrolarımız mevcut.”

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve Sayıştay’ın AKP’li Menderes Belediyesinde için hazırladığı rapor, 2 milyon TL’ye yakın bir paranın kayıp olduğunu belirlemesi ile ilgili de konuşan Gürbüz, “Sayıştay Raporu ile ilgili bir araştırma yaptım. Belediye’ye her vatandaşımızın hakkı olan sorularımın cevaplarını beklediğimi söyledim. Hala daha bu soruların cevaplarını beklemekteyiz. Ancak aksini ispat ederse de biz özür dilemesini de biliriz. Ancak hala cevap vermedi. Bütün vatandaşlarımız gibi ben de bu işin peşindeyiz ve bu işin peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘MENDERESLİ ÇİFTÇİ KAZANACAK’

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Menderes’te de çiftçinin mağdur durumda olduğunu ve aracının havadan para kazandığını söyleyen Gürbüz, bu durumu düzeltmek adına Menderes’te kooperatif kuracaklarını belirtti. Gürbüz, “Bu sayede Menderes’te bulunan çiftçi ürünlerini kooperatif vasıtasıyla İstanbul ve Ankara’da bulunan alıcılara direkt olarak satışlar sağlayıp, ödemelerini güvence altına alacak. Ayrıca belediyenin ihtiyaçları da önceden belirlenerek Menderesli çiftçiden alınacak.” dedi.

Gürbüz şöyle konuştu: “Selçuk bize yaklaşık olarak yarım saat uzaklıkta. Oradaki turizm firmaları ile görüşüyorum. Selçuk’a giderken, sabah kahvaltılarında Menderes’e uğrayabilirler. Bu durumun Menderes esnafına büyük katkısı olur diye düşünüyorum.

Kilit taşı belediyelerde en çok kullanılan kaldırım taşı. Bunların maliyeti 10 lira ise müteahhit firmaları 15 liraya, belediyeler ise 20 liraya alıyorlar. Burada fahiş bir fiyat ortaya çıkıyor. Biz Menderes Belediyesi olarak kendi üretimimizi kendimiz sağlayacağız. Bu sayede bir sürü gencimize de iş imkânı sağlayacağız. Ayrıca buradan diğer belediyelere satış da gerçekleştireceğiz. Buradan elde ettiğimiz gelir ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çıkarttığımız Menderes Kart ile destek olacağız.

İnsanlarımız aileleri ile sosyal olarak vakit geçirebileceği alanlarımız mevcut değil. Gençlerimiz akşam olduğu zaman ne yazık ki hep Menderes’in dışındalar. Menderes’te ne yazık ki, sinema salonu, tiyatro salonu yok. Gençlerimizi bizim geleceğimiz. Sosyal belediyecilik anlayışını temele alarak, sinema, tiyatro, gençlik merkezi ve piknik alanları gibi yerleri Menderesliler ile buluşturacağız.”

Editör: Haber Merkezi