TUGAY CAN / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylarının belirlenmesine az bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, yaklaşan yerel seçimleri ve Güzelbahçe’de yaşanan aday adaylığı sürecini gazetemize değerlendirdi. Çam, yerel seçimlerde, seçmen nezdinde adayların da ön plana çıktığının altını çizerken, “Genel seçimlerde yapılan ittifaklar yerel seçime yansımaz” diye konuştu.

İşte o söyleşi;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Güzelbahçe’de ki seçim çalışmaları ne yönde ilerliyor? Aday adayları belli oldu mu?

Müracaatlar için süre devam ediyor dolayısıyla bize ulaşan henüz olmadı. Ancak müracaatlar devam ediyor. 19 Ekim günü kaç kişi aday adayı olacağı belli olur. Ancak bizim İlçe örgütü olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe örgütü saha çalışmasına devam ediyor. İlçe örgütü olarak geride bıraktığımız genel seçimlerin hemen ardından sahaya indik ve çalışmalarımızı başlattık.

Sizin adaylığınız söz konusu mu? İlçe örgütünün bu yönde bir talebi oldu mu?

Henüz bu görüşmeleri yapmadık. Ancak ben Belediye Başkanlığı için aday adaylığı düşünmüyorum. Çünkü şu anki belediye başkanımız başarılı, halkın da sevdiği bir başkan. Başarılı ve sevilen bir belediye başkanı varken, bizlerin adayız diyerek çıkmamızın bir gereği yok. Bir de örgüt başkanı olarak, örgütüne saygılı, örgütüne değer veren bir belediye başkanı ile kol kola yürümek, örgüt için bir keyiftir. Gurur duyarız. Belediye Başkanı’ndan halk da memnun. Dolayısıyla, Belediye Başkanı’nın karşısına çıkmamın bir anlamı yok. Bizlerde egolar yoktur. Önemli olan, partinin kazanmasıdır. Partinin kazanması için çalışıyoruz.

AKP-MHP ittifakı Güzelbahçe’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne sıkıntı yaratır mı?

AKP-MHP ittifakı bize sıkıntı yaşatmaz. Çünkü yerel seçimin dinamikleri farklıdır. Yerel seçimlerde parti kadar, aday da ön plana çıkıyor. Adaylar da ön plana çıktığı için, genel seçimlerde yapılan ittifaklar yerel seçime yansımaz. Çünkü yerel seçimlerde aynı oyları alma şansımız yok. Bizim belediye başkanımız doğma büyüme Güzelbahçeli. Bir önceki seçimde partide bölünmeler oldu ama o haldeyken, İzmir’in diğer 8 ilçesinde yaşanan kayıp bizde gerçekleşmedi. Mevcut Belediye Başkanımız yüzde 52 oy alarak seçimi kazandı. Yani içimizdeki o bölünme bize kaybettirmedi, AKP-MHP ittifakı da bizi o kadar etkilemez.

Aziz Kocaoğlu 1 Ekim’de düzenlediği basın toplantısı ile aday olmayacağını açıkladı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aziz Başkan dürüstlüğü ile çalışkanlığı ile İzmir’de çok güzel görevlerde bulundu. Her zaman saygı duyduğumuz bir insan. Karar Aziz Bey’indir. Saygı duyarız. Tabi süreç devam ediyor. Neyin ne olacağını bilemeyiz. Adaylar belirlenir, bizlerin görevleri el ele kol kola girerek, İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını kaldırmaktır.

Editör: Haber Merkezi