Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi, ocak ayı olağan birinci meclis oturumu Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde yapıldı. Toplantıda, 104 milyonluk kredi yetkisini içeren önerge hakkında Başkan Sandal ile AKP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. 

DENETİM KOMİSYONU’NA KİMLER SEÇİLDİ?

Bayraklı Belediye Meclisi’nin denetim komisyonu için üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na; CHP’den Cindi Can Polat, Nilgün Alpaslan, Binali Bingöl, AKP’den ise Seyfettin Atbaş üye olarak seçildi. 

2-5

‘ŞOK OLURSAK KREDİ HAZIR OLSUN’

Bayraklı Belediyesi’nin ilerleyen süreçte ihtiyaç duyması halinde 104 milyon TL kredi kullanılması ve krediyle ilgili her türlü iş ve işlem için Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yetki verilmesine ilişkin önerge komisyonlara havale edildi. Kredi yetkisi talebi hakkında AKP’li meclis üyelerinden gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Biz geldiğimizde zaten bizim kredi borcumuz vardı, onu sıfırladık. Şimdi istediğimiz kredi, ekonomideki bu krizden kaynaklı olarak olur da bir şok yaşarız, kullanılmak üzere hazır bulunacak bir kredi… Mesela EYT ile ilgili karar alırsanız bu 104 milyon da karşılamayacak. Bu öngörülebilir bir durum mu? Biz EYT’ye karşı değiliz. Polemiğe gerek yok. Bunu isterken tüm tedbirlerin alınmasını ve herhangi bir kamu kurumunun zararda kalmamasını istiyoruz. Bu kredi yetkisini de eğer herhangi bir şok ile karşılaşırsak kredimiz hazır olsun diye istiyoruz” diye konuştu. 

3-7

‘TEDBİRİ ALIYORUZ KREDİ ALAMIYORUZ’

Kamu bankalarından kredi alamadıklarına dikkat çeken Başkan Sandal, “Zaten kredimiz hazır olsa da bankalardan kredi alamıyoruz. Biz tedbirini alıyoruz ama kredi alamıyoruz. Ben bir kamu kuruyum, kamu kurumunun ihtiyaç duyduğu kredi için gidip AKP’li bir vekilin kapısını çalmak zorunda değilim. Yani, ‘Gel bana minnet eyle, ben sana kredi çıkaracağım’ istemiyoruz kardeşim ifadelerini kullandı.