Koronavirüsün bize öğrettikleri her şey rutininde giderken farkına varmadığımız birçok şeyin farkına varmamızı sağladı ama yeri geldiğinde bu rutinden sıkıldığımız zamanlar da oldu. Günlük hayat akışının ne kadar önemli olduğunun farkına varmamızı sağladı. İnsanların tüm dünyadaki insanlarla eşit olduğu, bu virüsün ırk ayrımı, zengin fakır ayrımı yapmadığını öğretti. İnsanların doğadan ayrı olmadığı, herkesin kendi özüne dönmesini sağladı. Umarım elbet bu süreçte geçecek, çok fazla insan zarar görmeden atlatabiliriz.

Uyabildiğimiz kadar evde kal kuralını yerine getirebilirsek daha başarılı olacağına inanıyorum. Ve çalışanların tüm hakları korunarak işlerine devam etmeleri konusunda, devlet çalışanları koruyacak önlemler almalı ve zorlu görev yapanlara ek ödeme yapmalıdır.

Tam da bu noktada eleştirilecek birçok konu var. Özellikle son 17 yıldır özelleştirme yapılarak, sağlıklı gıda malzemelerini üreten et ve balık kurumu, tam da maske yapımı için gereken Sümerbank, mensucat gibi şirketlerin özelleştirilmesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı ilaç fabrikaların özelleştirilmesi gibi. Devlet tam da bugünler için vardır. İşsizlerin yaşamını kolaylaştıracak, kimsesizlerin yaşamını kolaylaştıracak, yaşlıların ve emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak kanunları, yasaları ve sosyal devlet anlayışının hayata geçirmek için vardır. Eğer bugünler için devlet yoksa onca vergi dolaylı dolaysız niçin alınır?

Bu süreci en kısa zamanda atlatmamızı, rutinimize en kısa zamanda dönmeyi diliyorum.

Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.