Gerek estetik gerekse fonksiyonel tedavilerde, bu nedenle bu bölgeye daha çok işlem yapılır. Bunun en temel sebebi de dayanıklı olmaları ve doğal bir görünüme sahip olmalarıdır. Zirkonyum diş, metal destekli ve metal desteksiz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Genel olarak porselen malzemeden yapılır. Dişlerine kaplama uygulaması yaptıracak olan hastaların çoğu estetik bir görünüm elde etmek istedikleri için diş hekimleri de bu istek doğrultusunda işlem yapmaktadır.

Zirkonyum diş kaplama, dişlere estetik bir görünüm kazandırdığı için en çok tercih edilen kaplama seçeneklerinden biridir. Zirkonyum kaplama, taç ya da kuron kaplama olarak da bilinmektedir. Bu kaplama yöntemi genellik çürük dişler yerine estetik bir görünüme kavuşmak için tercih edilir. Fakat çürük dişlerin restorasyonunun yanı sıra, estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenler de bu kaplama yöntemini tercih etmektedir.
İstanbul Dental Care, zirkonyum diş kaplama ve daha birçok estetik görünüm veren kaplama seçenekleriyle hizmetinizde!

Zirkonyum Diş Kaplamanın Özellikleri ve Avantajları
Zirkonyum diş kaplamanın en temel özelliği doğal bir görünüme sahip olmasıdır. Dayanıklı yapıda olması, zirkonyum diş kaplamaları tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerinden biridir. Sert besinler tüketilmesi durumunda dahi kırılma ve çatlama yapmaz. Aşınmaya ve oksitlenmeye karşı oldukça dirençlidir. Yarı saydam özelliğe sahip olması yönüyle ışığı geçirdiğinden, gerçek dişlerle uyumlu en ideal kaplama seçeneğidir.

Zirkonyum diş kaplama düşünenler, zirkonyum diş modelleri arasından kendileri için uygun buldukları modeli diş hekimlerine göstermelidir. Zirkonyum diş kaplama fiyatları, işlem yapılacak diş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Tedaviye başlayacağınız diş kliniğinden güncel zirkonyum diş  fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Oldukça estetik bir görünüm imkanı sunan zirkonyum kaplama, en çok tercih edilen kaplama seçeneklerinden biridir.

Zirkonyum kaplamaların, metal destekli olanları diğer kaplama seçeneklerine göre ışık geçirgenliği daha fazladır. Bu da diş etlerinde koyu bir renk oluşmasına sebep olmaz. Bu açıdan değerlendirildiğinde zirkonyum kaplamada ilerleyen yıllarda, metal destekli porselen kaplamalarda meydana gelebilecek diş etleri kenarında oluşan siyah renk yansıması sorunu oluşmaz. Bu da zirkonyum diş kaplamanın tercih edilmesini sağlayan avantajlarından biridir.

Zirkonyum, ışığı geçirebilme özelliğine sahip olduğu için dişlerde doğal bir görünüm oluşur. Uzmanlar diş eti sağlığı için de zirkonyum diş kaplamanın ideal olduğuna dikkat çekmektedir. Estetik olarak hastaların da beklentisini karşılayan bir kaplama yöntemi olduğu için rağbet görür. Zirkonyum dişlerin, diş etiyle daha iyi uyum sağladığı bilindiğinden metal destekli kaplamalarda olabildiği gibi diş etine zarar verme oranı çok daha azdır.

Sıcağa dayanıklı olan zirkonyum kaplamada aşırı sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet oluşmaz. Işık geçirgenliğine sahip olması mat görüntüyü ortadan kaldırarak daha doğal bir görünüm sunar. Beyaz renkli olması, dişlerin estetik görünümünü desteklemektedir. Bazı hastaların metale karşı alerjisi olabilmektedir. Böyle kişiler için metal destekli diş kaplama yerine zirkonyum diş tercih edilmesi en doğrusudur.

Zirkonyum diş kaplama, estetik görünümü sayesinde ön dişlerde en çok tercih edilen kaplamadır. Metal destekli dişlere kıyasla oldukça sağlamdır. Sigara, çay ya da kahvenin sebep olabileceği lekelenmeleri minimuma indirir. Diş eti sorunları, ağız kokusu gibi şikayetlere sebep olmaz. Zirkonyum diş kaplama zararları arasında maliyetli olması ve köprü yapımı için uygun olmaması yer almaktadır. 

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum diş kaplama işlemi, karmaşık olmayan bir işlemdir. Kişiler ilk olarak zirkon diş kaplamasına ihtiyacı olup olmadıklarına karar vererek bir diş kliniğine başvurmalıdır. Diş kliniği, hasta için zirkonyum diş kaplamayı uygun bulursa tedavi için randevu tarihi oluşturulur. Zirkonyum diş tedavi süresi, işlem yapılacak diş sayısına ve dişlerde başka tedaviye ihtiyaç olup olmama durumuna göre değişiklik gösterir.

Diş hekimi, ilk seansta hastanın dişlerinin genel bir temizliğini yaparak diş ölçüsünü alır. Alınan bu ölçü, dişler için en uygun zirkonyum dişlerin yapılabilmesi için büyük önem taşır. Alınan ölçüler laboratuvara gönderilir ve hastanın dişlerine uygun kuronlar çıkarılır. Bir sonraki seansta da, diş hekimi zirkonyum kaplamanın dişlere istenilen şekilde uygulanması için kesme/aşındırma işlemi yapar.

Zirkonyum kaplamanın dişlere yerleştirilmesi için aşındırma ve kesme işlemi mecburi olarak yapılmaktadır. Bu işlem sayesinde kuronlar dişlere istenilen şekilde oturtulur. Bir sonraki aşamada da kaplama dişlere yerleştirilir ve hasta ısırma ve konuşma gibi basit fonksiyonları yerine getirebilir. Eğer hasta zirkonyum dişlerin görüntüsünden memnun kalırsa, zirkonyum diş yapıştırıcısı ile dişler kalıcı olarak yapıştırılır.

Bu yapıştırma işleminin süresi de, işlem görecek diş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ağızdaki tüm kuronların değişiminin yaklaşık olarak 5 ila 7 gün sürdüğü bilinmektedir. Bu işlem lokal anesteziyle yapıldığı için hastalar minimum bir acı hissetmektedir. Bu acının dişlerin aşındırılması aşamasında nüksetmesi mümkündür. Bu konuda acı eşiği düşük olan hastalara ekstra anestezi uygulanabilmektedir.

En çok merak edilen konulardan birisi de zirkonyum diş kaplamanın kalıcı olup olmadığıdır. Bu kaplamalar tam anlamıyla kalıcı sayılmazlar. Fakat tüm diş estetiği operasyonlarında amaçlandığı gibi uzun süre kullanıma uygundurlar. Tabi uzun süreli kullanım için hastaların dişlerine nasıl baktığı da oldukça önemlidir. Kullanım süresi, hastaların bakımına göre de artıp azalabilmektedir. Uzmanlar, zirkon diş kaplamanın bakımının yapılması durumunda kullanım süresinin 8 ila 15 yıl boyunca işlevini sürdürebileceğini belirtmektedir.

İstanbul Dental Care Ağız ve Diş Sağlığınız için Hizmetinizde!
İstanbul Dental Care, 2008 yılının başında faaliyete geçmiş bir diş kliniğidir. Bütün estetik ve medikal diş tedavilerini içeren geniş bir repertuara sahiptir. Endodonti,Pedodonti,Periodontoloji ve Ortodonti gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış hekimleriyle ağız ve diş sağlığınız için hizmetinizde! Ağız ve diş sağlığına dair bütün tedavi çeşitlerinde profesyonel bir yaklaşım izlemektedir.

İstanbul Dental Care ailesinin gündeme dair misyonu, pandemi sebebiyle hastaların can güvenliğini tehlikeye atmadan hizmet sunmaktır. Bu süreçte hastaların isteklerini yerine getirmek ve tüm işlemleri en steril şekilde yapabilmektir. İDC ailesinin misyonu ise, Türkiye’de faaliyet gösteren klinikler arasında en bilinen isim olmak ve bu başarıyı uluslararası seviyeye taşımak.

İstanbul Dental Care, bütün diş ve diş eti tedavilerini aktif olarak gerçekleştirmektedir. Yapılan tedaviler arasında, hastaların en çok tercih ettiği; zirkonyum kaplama, lamina porselen, implant, invisaling ve diş beyazlatma işlemleridir. Yabancı hastaların da daha çok zirkon kaplamalar ve lamina porselenleri tercih ettiği bilinmektedir. Bu işlemlerin tercih edilmesinin en temel sebebi kullanılan materyallerin ve laboratuvar ortamının kaliteli olmasıdır.

Bu tedavi yöntemlerinin en çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise, hastaların çoğunun hayalindeki düzgün ve beyaz görünüme sahip dişler için en ideal çözüm olmalarıdır. Uygulanan tedavi sayesinde hastalar yaklaşık olarak 5 gün içerisinde hedefledikleri görünüme kavuşabilirler.

Editör: Haber Merkezi