İZGAZETE - Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi psikososyal destek hattını hizmete soktu. Evde kalanlar, sağlık çalışanları, yakınlarını kaybedenler, 65 yaş üstü vatandaşların telefonunu bekleyen Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi salgından farklı nedenlerle etkilenenlerle dayanışmayı hedefliyor.

Dernek destek hattı hafta içi beş gün ve Cumartesi günleri saat sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arasında aktif olarak çalışıyor. 

Türk Psikologlar Derneği’nin konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde;

‘’Türk Psikologlar Derneği çalışmalarını gönüllüleri ile yürütmekte ve kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir dernektir. Dernek uzman gönüllüleri bugüne dek birçok toplumsal olarak etkilendiğinmiz olayda onların yanında yer almış ve destek olmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgınının etkilerini toplumumuzla paylaşmak ve dayanışma adına Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi olarak psikososyal destek hattını hizmete soktuk.

Halihazırda birçok çalışmada yer almış olan Travma, Afet ve Kriz Birimi İzmir Grubu detaylı bir hazırlık süreci arkasından 16 Mayıs itibariyle telefonları karşılamaya başlamıştır. Şuana kadar yaklaşık yedi saat uzmanlarımızla görüşme sağlanmış ve yirmi dört çağrı gelmiştir.

Bu proje pandemi sürecinde sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının yakınları, Korona virüsünden enfekte olan ya da risk taşıyan kişiler ve bu kişilerin yakınları, salgın nedeniyle kayıpları olan kişiler ve evde kalarak mücadeleye destek veren kişilere karşı hizmet verme amacıyla yürütülmektedir.

DESTEK HATTI ÜCRETSİZ OLARAK 10:00 İLE 19:00 ARASI HİZMETTE

Hattımızda çalışan tüm uzmanlarımız gönüllü hizmet vermektedir ve arayanlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Numaramız hafta içi beş gün ve Cumartesi günleri sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arasında aktif olarak çalışmaktadır. Gelen tüm aramalar tamamen gizlilik esacınca yapılmaktadır. Hattın işleyişi ise arayan vatandaşlarımız gönüllü uzmanlarımızla görüşmeleri sonucunda kendilerine gerekli bilgiler aktarılarak ön görüşme gerçekleştiriliyor. Bu bir seans görüşmesinden daha çok bilgilendirme ve problemleri tespit etmek amacıyla yapılmaktadır. Uzmanımız gerek gördüğü takdirde arayan vatandaşlarımızı gönüllü diğer uzmanlarımıza yönlendirerek bireysel çevrimiçi (online) seans organize edilmesini sağlayarak görüşmelere başlamalarını sağlamaktadır. Projemizde yer alan uzmanlarımız farklı çalışma alanlarında yetişkin/çocuk/ergen konularında hizmet vermekte ve uzman yönlendirmelerimiz buna göre yapılmaktadır.

Bu süreçte yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız 0850 307 0335 numaralı hattımızı arayarak bize ulaşabilirler.

Editör: Haber Merkezi