İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından eğitim görevlilerine yönelik olarak düzenlenen eğitici eğitimi kursunun ikincisi, Bornova Ek Binada bulunan Tepecik Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde (TESİM) gerçekleştirildi.

Teorik ve uygulamalı olarak 5 gün süren ve koordinasyonun Prof. Dr. Pervin Sutaş Bozkurt tarafından yürütüldüğü eğitim programında; İletişim Becerileri, Yetiştiricilik ve Koçluk, Beden Dili, Diksiyon, Sunum Hazırlama, Olumlu Eğitim Atmosferi Yaratma, Demonstrasyon Teknikleri, Görsel, İşitsel Araçların Kullanımı, Yetişkin Eğitimi Özellikleri, Küçük Grup Eğitimi Teknikleri, Alan Eğiticiliği Teknikleri, İnteraktif Eğitim Teknikleri, Stres Yönetimi, Beceri Rehberi ve Kontrol Listesi Hazırlanması, Ölçme Değerlendirme konuları yer aldı.

Tepecik ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’lerinden 19 eğitim görevlisi, başasistan ve uzman hekimin eğitim aldığı programda, 18 eğitmen görev yaptı. TRT spikeri, yazar ve eğitimci Hakan Urgancı da "Beden Dili ve Etkili Sahne Kullanımı" konulu konferans ile eğitime destek verdi.

Eğitim programının açılışına katılan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Bizim öyle bir mesleğimiz var ki günlerimizi aynı geçirirsek geride kalıyoruz. Hep mevcudu tekrarlarsak bariz bir şekilde zaman içinde ne kadar geri kaldığımızı görüyoruz. Bu durum hem yöneticiler için hem de eğiticiler için böyledir. Tepecik Hastanesi’nde ikincisi gerçekleştirilen ve gelenekselleşen bir eğitici eğitimine tanıklık ediyoruz. Bundan sonra da bu çalışmaların çok daha iyi yürütüleceğine inanıyorum. Tepecik ve Göğüs hastanelerinin İzmir’de çok farklı bir konumu var. Çok köklü kurumlar, müthiş bir insan gücüne, tecrübe ve bilgi birikimine sahipler. Böyle bir eğitime öncü olmaları çok sevindirici. Bu tür eğitimler gerçekten çok önemli. Toplantıya katılan herkesin burada verilen bilgilerin çoğunu edineceğine eminim. Bu toplantıların devamını diliyorum, katılımcı arkadaşları tebrik ediyorum" dedi.

Eğitici eğitiminin son gününde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Nejat Aksu konferans salonunda yapılan törende, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut verimli bir eğitim programının daha tamamlandığını belirterek, programda emeği geçen tüm eğitimcilere, düzenleme kuruluna ve katılımcılara teşekkür etti. Katılım ve teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından tören son buldu.

Editör: Haber Merkezi