Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Kliniği açıldığı günden itibaren önemli hizmet verdi. Yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas hastalıklarına bakan Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği'ne en çok karın ağrısı, büyüme - gelişme geriliği, sağlıklı ve hasta çocuklarda beslenme sorunu, kabızlık, obezite, reflü hastalıklarından yakınan çocuklar müracaat etti.

Ağustos ayı içerisinde 318 hastaya poliklinik muayenesi gerçekleştiren birim, Ocak ayında bin 22 çocuk hastayı muayene etti. Gittikçe artan hasta sayısı ile her gün ortalama 40 hastaya bakılan poliklinikte, 6 ayda ise 3 bin 263 çocuk muayene edildi. On beş yaşındaki oğlunda karın ağrısı ve mide şikâyetleriyle gelen Gülay Albayrak, "Oğlumda 7 - 8 yıldır kabızlık şikâyeti var. Buraya karın ağrısı ve mide şikâyetiyle geldik. Doktor Hanım muayenemizi yaptı ve bize endoskopi yapılması gerektiğini söyledi. Açıkçası böyle tetkikler istenince insan endişeleniyor. Günlerce sıra beklemek zorunda kalabiliyoruz.  Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde sıra beklemeden hızlı bir şekilde muayenemizi olduk ve endoskopi işlemimiz yapıldı. Çalışanlardan Allah razı olsun" dedi. Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Pınar Kuyumtöz: "Kliniğimizde hastalıkların tanı ve tedavisi için anestezi altında endoskopi, kolonoskopi, rektosigmoidoskopi, varis ligasyonu, skleroterapi ve karaciğer biyopsisi gibi gerekli girişimsel işlemleri yapmaktayız. 2016 Ağustos ayından bu yana toplam 215 endoskopi ve 11 kolonoskopi işlemi gerçekleştirdik. Tanı ve tedavide bize yol gösteren girişimsel işlemler için, randevularımızı bir hafta kadar kısa bir sürede verebilecek durumdayız. Böylelikle hastalarımızın bekleme süreleri kısaltmış olup, biz hekimlerde uygun tedaviye en kısa sürede başlamaktayız. Şimdiye kadar başarı ile gerçekleştirmiş olduğumuz girişimsel işlemler sonucunda Çölyak Hastalığı, Gastrit, Ülser, İnflamatuvar Bağırsak Hastalığı ve Biliyer Atrezi (safra yolu tıkanıklığı) gibi tanıları kolaylıkla koyabiliyoruz" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yöneticisi Operatör Dr. İlker Kızıloğlu da, "Hastanemiz Ege Bölgesi'nin büyük bir bölümüne hizmet vermektedir. Modern ve çağın gerektirdiği teknolojik cihazlara sahip Çocuk Gastroenteroloji birimimiz dışında, diğer çocuk yan dalları poliklinikleri olan Endokrinoloji, Alerji ve İmmünoloji, Kardiyoloji, Nöroloji, Yenidoğan, Çocuk Cerrahisi, Enfeksiyon Hastalıkları, Nefroloji,  Çocuk Diyet Tedavi Danışma Merkezi ve Çocuk Gelişim Uzmanlığı ile tam kapasite ile hizmet vermekteyiz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi