Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı İzmir'de hizmet veren Şifa Üniversitesi'ne bağlı Buca, Gaziemir, Menderes, Göztepe, Palmiye ve Basmane ek binaları ile Karşıyaka Polikliniği ve Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri YÖK'ün yönetmelik değişikliğinden sonra ruhsatları yenilenmediği gerekçesiyle 11 Aralık tarihinde kapatıldı. Şifa Üniversitesi, uygulamaya karşı yargıya başvurdu. Bölge İdare Mahkemesi de, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu gelişme üzerine YÖK, bu kez itirazda bulundu. YÖK ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün itirazlarını inceleyen ve davayı esastan takip eden 6'ncı İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını kaldırdı. Mahkeme kararından sonra 8 tıp merkezi ve polikliniğin kapatılması için harekete geçildi.

MASAK ÜCRETLERİ TAKİBE ALDI

Kararla birlikte, MASAK ve İzmir polisi de, tıp merkezlerinde 2011 ile 2014 yılları arasında devletten alınan ücretlere yönelik incelemeye başladı. Bu dönemde hastanelerin ve tıp merkezlerinin elde ettiği gelirin, geri alınmasına yönelik olarak bu çalışmanın yapıldığı açıklandı.

Aynı durumdaki Başkent Üniversitesi'ne bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin iki şubesi de kapatılmış ve yürütmeyi durdurma kararıyla açılmıştı. Bunlar için de yine kapatma işlemi yapılacağı öğrenildi.

 

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

 

Editör: Haber Merkezi