TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN tarafından koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları için Kahramanlar ve Balçova’da iki ayrı otel, iki aylık süre için kiralanmıştı. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre; Kahramanlar’da kiralanan 60 odalı 120 kişilik otel doldu. İZELMAN’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise Balçova’da kiralanan yurt ise büyük oranda boş kaldı.

YOĞUN TALEP VARDI

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN tarafından iki aylık süre için kiralanan Balçova’daki yurdun boş kalmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün açıklamasının etkisi olabileceği ifade ediliyor. Öte yandan İzmir’in Balçova ilçesinin sağlık çalışanlarının kalacak yer ile ilgili yoğun talebinin bulunduğu bölgelerden birisi olduğu da gelen bilgiler arasında.

Kiralanan yurdun önümüzdeki günlerde dolması bekleniyor.

REKTÖRLÜK’TEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Kamuoyuna yapmış olduğu “İzmir ve herhangi bir kamu kuruluşundan yurt talebimiz olmamıştır” açıklaması ile gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamada “Adalet Bakanlığı'na bağlı personelin geçici konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla Buca'daki Erkek Öğrenci Yurdumuzu Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları için Seferihisar Sosyal Tesislerimizi ve Üniversite Hastanemizdeki mesai arkadaşlarımız için de Otel Dokuz Eylül tahsis ettik” denildi.

VALİLİK SUSKUN!

Öte yandan gazetemiz geçtiğimiz günlerde Balçova’da bulunan ve mülkiyeti İzmir Valiliği’nde bulunan Balçova Termal Oteli’nin sağlık çalışanları için tahsis edilmesi gerektiğini gündeme taşımıştı.

İLGİLİ HABER: MÜLKİYETİ iZMİR VALİLİĞİ'NDE

Balçova’da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Özel Baki Uzun Hastanesi bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin Balçova Termak Oteli'ne uzaklığı ise sadece 650 metre. Söz konusu çağrıya ilişkin İzmir Valiliği suskunluğunu koruyor.

Editör: Haber Merkezi