Hastane Acil Servis Ünitesi içerisinde hizmete giren dijital röntgen cihazı, çift dedektörlü digital radyografik görüntüleme sistemine sahip. Diğer Dijital röntgen cihazı ise poliklinikler binasında hizmete girdi. Sahip oldukları yeni dijital sistemlerle öne çıkan her iki cihaz, hastaları çok az seviyede (minimum) radyasyona maruz bırakma özelliğine sahip. Görüntülemede sağlamış oldukları netlik ise sahip oldukları diğer bir önemli özellik. Ayrıca röntgen çekim işleminden çok kısa bir süre sonra sonuç sisteme yansıyor.

Hastanede uzun yıllardır hizmet vermekte olan kemik dansitometri cihazı yerine ise kemik yoğunluğu değerlendirilmesinde mevcut ve ulaşılabilecek en ileri teknolojiye sahip olan yeni bir cihaz hizmete girdi. Cihazın en belirgin özelliklerinden bazıları; çok düşük oranlardaki kemik kayıplarını bile tespit edilebilecek nitelikte olması ve hem hasta hem de kullanıcı için en rahat teşhis olanağını sağlaması.

Hastanede yenilenen diğer bir cihaz da mamografi cihazı oldu. Ergonomik dizaynı, üstün görüntü kalitesi ile kullanım kolaylığı ve daha bir çok avantaja sahip yeni cihaz, barındırdığı birçok özellikleri ile daha rahat teşhis koyulmasına yardımcı oluyor. Cihazın en önemli özelliği hastadan hem otururken hem de ayakta meme tetkiki yapılabiliyor. Önceden ayakta bir hastadan film alınmada büzülen kaslar nedeniyle bazı bölümlerde görüntü problemleri yaşanabiliyorken yeni cihazda tüm alanlarda net görüntü sağlanabiliyor.

Konu hakkında bilgi veren Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör, "Hedefimiz hastanemizde hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktır. Bu doğrultuda hastalarımız için en son teknolojik sistemlere sahip cihazları da hastanemizde hizmete geçirmeye çalışıyoruz. Radyoloji Birimimizde hizmete giren yeni cihazlarımızın tüm hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi