HATİCE ÇORUK / CEREN KOCATAŞ - Özel Ata Kalp Hastanesi’nde günlerce bekletilen, SGK’lİ hastalara cihazlar bozuk iddiasıyla 15 gün sonrasına anjiyo randevusu veriliyor. Ancak hastaneye para vererek gelen ücretli hastalar anjiyo olabiliyor. Sevkli hastalara ise ücret vermeleri halinde anjiyo yapılacağı söyleniyor.
SGK ile sözleşmesi bulunan, ancak devlet hastanelerinde yer olmadığı gerekçesiyle İzmir’in Konak İlçesi’nde bulunan Özel Ata Kalp Hastanesi’ne sevk edilen kalp hastalarının ameliyatları için günler sonrasına randevu veriliyor.  Hasta yakınlarının verdiği bilgiye göre, Cuma ve Cumartesi günü kabul edilen hastalar Pazartesi akşamına kadar ameliyat için bekletilmiş ardından 10-15 gün sonrasına randevu almaları istenerek taburcu edilmiş. Gerekçe olarak ise anjiyografi cihazlarının arızalı olduğu gösterilmiş. Yine hasta yakınlarının verdiği bilgilere göre ücretli yatan hastaların anjiyoları yapılmış. 

Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nden kalp krizi tanısıyla sevk edilen Yılmaz Eroğlu “Orada yer olmadığı için Ata Kalp’e sevk ettiler. Günlerce beklettikten sonra “cihazımız bozuk anjiyo yapamıyoruz” dediler, ama cihazları bozuk değil yan taraftaki paralı hastaları anjiyo yaptılar. Sevkli gelenlere ‘siz gidin sonra gelin’ diyorlar. Geldiklerinde de para ödemesini talep ediyorlar. Yarın Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne sevkimi yapacaklar anjiyoyu orada olacağım çünkü buraya güvenemiyorum. Bu hastaneden şikayetçi olduğumu belirtmek istiyorum. Benden daha çok mağdur olan hastalar da var. İlaçlarımı yazıp beni taburcu edeceklerini söylüyorlar, daha sonra randevu alıp tekrar geldiğimde 600 TL verip anjiyo olabileceğimi söylüyorlar ama o gün yaparlar mı yapmazlar mı yine bilmiyorum” dedi. 

‘ON BEŞ GÜN SONRA İSTER GEL İSTER GELME’

Yine devlet hastanelerinde yer olmadığı için Ata Kalp’e gönderilen hastalardan Zeynep Keser şunları söyledi: “Kalp krizinden şüphelendikleri için buraya gönderdiler. Orada yer yokmuş. ‘Korkuyorum gerekmiyorsa göndermeyin’ dediğim halde gönderdiler. Kalp krizi tanısıyla yatış yapıldı. Bu hastaneye geldiğimde 3 tüp kan aldılar. Bir sorun var ya da yok diye bir cevap vermediler. Sürekli ‘makine bozuk’ dediler. Öğleden önce doktor geldi, ‘yarın kan değerlerine bakacağız, seni anjiyo yapıp yapmayacağımıza karar vericeğiz’ dedi. Aynı gün akşam geldiğinde de ‘taburcu edeceğim’ dedi. Çok şaşırdım. Ameliyat için aç bırakmışlardı. Biri geliyor anjiyo yapacağız diyor biri geliyor şimdi taburcu edeceğiz, on beş gün sonra ister gel ister gelme diyor.” 

‘MADEM BOZUK DİĞERLERİ NASIL ANJİYOYA GİRDİ’

Mustafa Türkyılmaz 3 gün boyunca ameliyat olmak için bekletildiğini ancak taburcu edildiğini belirterek, “Sevkimizi istedik yapmadılar. Özel hastane oldukları için gönderemediklerini söylediler. ‘Cihazlar elle kumanda ediliyor, sıkıntılı’ dediler cihazlar bu denli sıkıntılıysa anjiyoya girenlerin hayati tehlikesi var demektir. Ameliyat sırasında bozulmuş olsa ne olacak peki? Cihazın bozuk olduğunu bile bile bizim sevkimizi kabul ettiler. Biz bunun için belge istediğimizde bize belge vermediler. 

‘Siz bugün de kalın yarın bir çaresine bakarız’ dediler. Yani ne olacağı yine belli değil. Bu hastaneye güvenemiyorum. En azından bizi başka bir hastaneye yönlendirebilirlerdi. Ben daha öncede 2 defa anjiyo oldum ne olduğunu biliyorum şu an kendimi rahatsız hissediyorum onlar ilaçla tedavi uygulayacaklarını söylüyorlar. 

Durum karşısında şaşkınlığımı belirtince de, herkes anjiyo olacak diye bir şey yok dediler” şeklinde konuştu. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi