TUGAY CAN / İZ GAZETE – Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada pek çok kullanıcı tarafından paylaşılan bir videoda Bergama’da koronavirüs vakalarının fazla olduğu ifade ediliyor ve birtakım görüntüler yer alıyordu. Videoda bir ses "Bergama'da ölümler başladı" ifadesini kullanıyordu.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Görüntüleri teyit etmek amacıyla ulaştığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Daire Başkanlığı herhangi bir açıklama yapmazken; videoda görünen yerin Bergama olup olmadığı ise doğrulanamadı.

‘HEPSİ KOVİD-19 DİYEMEYİZ’

Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu ise İz Gazete’ye yaptığı açıklamada Bergama’da henüz koronavirüs testi pozitif sonuçlanan bir vakanın bulunmadığını kaydetti.

Koronavirüs sebebiyle tüm Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Uzman Doktor Osman Himmetoğlu, şunları söyledi:

“Bergama’da şu anda kan bulgularına göre pozitif vakamız yok. Ancak şüphelendiğimiz ve bu sebeple gözetim altında tuttuğumuz hastalarımız var. Sayıları 10’un üzerinde olan zatüre teşhisi koyduğumuz hastalar bunlar. Hepsi Kovid-19’dur diyemeyiz. Gerekli izolasyonlarını da sağlamaya çabalıyoruz”

Editör: Haber Merkezi