Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Esma Çelik, MR çekimi sırasında hastanın kulağına dakikalarca sesler geldiğini ve bunun gerginlik, stres yaratarak rahatsız edici bir ruh hali oluşturabildiğini belirterek, "Bazı hastaların bundan dolayı MR çekimini sonlandırmadan koltuktan kalktığı da oluyor. Biz acaba bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz, hatta kişinin sanki MR çekilmiyormuş gibi bir hissiyat içinde olmasını nasıl sağlarız diye düşündük ve müzik eşliğinde MR çekimini hayata geçirdik. Hastalarımıza cihaz ile entegre edilmiş kulaklıklarla daha önce belirlenmiş müzik listesinden bir parçayı dinletiyoruz. Hastamızın kendisinin de bir tercihi varsa bunu da göz ardı etmiyoruz. Bu uygulamamızdan hastalarımız çok memnun oldular, onlardan olumlu yönde geri bildirimler aldık" dedi.

MR çekimi esnasında içeride hastaları rahatsız eden çok yüksek bir ses olduğunu ve müzikli uygulamadan sonra bu durumun ortadan kalktığı için hastaların memnun olduklarını aktaran MR Birim Sorumlusu Emre Can, "Ayrıca müzik, kapalı alan korkusu olan hastalarımız için de özellikle faydalı oldu. Çünkü bu tür hastalarımız müzik dinlerken farklı şeyleri düşünüp oraya odaklanabiliyorlar. Böylece stresleri azalıp moralleri de yükselen hastalarımızı görmek bizim için de motive edici bir durum" diye konuştu.

Daha önce de MR çektirdiğini, ancak o zaman heyecan, stres, endişe gibi duygular içinde olduğunu belirten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Birimi'nde çalışan Funda Çiziltepe, "Eski MR çekimleriyle karşılaştırdığımızda müzik ile MR çekiminin, olumsuz heyecanını yatıştırdığından dolayı çok mutluyuz. MR çekimi müziksiz olduğunda bana bazen çok daha uzun süreli geliyordu. Şimdi ise müziğe konsantre olduğumdan, makinede 5 dakikadan bile daha az sürede kaldığımı sandım, sanki makine içinde değilim de bir konser alanındaymışım gibi hissetim. İlk defa MR çektirecek olanlar için de bu uygulama çok olumlu olacak. Çünkü müzik ile daha rahat çekim yapacaklarından panik, heyecan, stres yaşamayacaklar" dedi.

Uygulamadan yararlanan diğer bir hasta Cemile Temur ise "Eski MR çekimi ile kıyasladığımda müzik eşliğinde MR çekmenin gerçekten çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü müzikli olmayan MR çekimi sırasında bazı olumsuz düşüncelere dalabiliyordum. Müzik sayesinde insanın sanki normal, herhangi bir yerde müzik dinler gibi hissettiğini söyleyebilirim. MR çekimini hayata geçiren hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.