Nurile ve Servet Laçinkaya çiftinin Tuğrul adını verdikleri bebekleri, doğumdan hemen sonra rahatsızlandı. Solunum güçlüğü çeken bebek, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Uygulanan destek tedavisine yanıt veren, yaşamının üçüncü gününden sonra ise epileptik nöbet geçirmeye başlayan bebeğe yoğun bir tedavi uygulandı. Minik kalbiyle mücadeleyi bırakmayan Tuğrul bebek,yaşama tutundu ve iyileşmesinin ardından da taburcu edildi.

Bebeği rahatsızlanınca çok korktuğunu söyleyen anne Nurile Laçinkaya, "Normal bir gebelik yaşadım. Doğduğunda herhangi bir sıkıntısı yoktu. Daha sonra ameliyathaneden odama çıktığımda bebeğimi göremedim. Yoğun bakıma alındığını söylediler. Çok korktum. Eşim bebeğimizin yanına gitti. Benim tedavilerim devam ettiği için odamda kaldım. Hayatımda bu kadar endişelendiğimi hatırlamıyorum. Oğlumu kuvözde görmek tarif edilemez bir his yaşatıyor insana. 5 gün boyunca doktorlarımız bebeğimi yakından takip ettiler. Tüm tetkikleri yapıldı ve tedavisi düzenlendi" diyerek herkese teşekkür etti.

"BU HALDE GÖRDÜKÇE YÜREĞİMİZ PARÇALANIYORDU"

Normal bir şekilde doğmasına rağmen bebeklerinin nöbet geçirmeye başladığını anlatan baba Servet Laçinkaya, "Canımızın bir parçasını büyük bir mutlulukla beklerken bu rahatsızlık başımıza geldi. Geçirdiği nöbetleri gördükçe içimiz parçalanıyordu. Yenidoğan servisinde görevli tüm çalışanlar bebeğimiz ile bu süreçte yakından ilgilendiler. Tüm durumları en ince ayrıntısına kadar bizimle paylaşıyorlardı. Bebeğim çok şükür taburcu oldu. Bu kritik süreçte bizlerin daima yanında yer alan tüm çalışanlara binlerce kez teşekkür ederim. Onlara minnet borçluyum. Yoğun bakım gibi soğuk, ürpertici ve hasta yakınları için gergin olan bir yer bu kadar mı içtenlikle, sıcaklıkla, merhametle donatılır? Sağlık sistemimizin bu aşamaya gelmesi açıkçası ülkemiz adına gurur verici bir durum" diye konuştu.

"İNANILMAZ BİR YAŞAMA TUTUNMA AZMİ SERGİLEDİ"

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde görevli Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Olukman, bebeğin yoğun bakıma ağır solunum sıkıntısı ile geldiğini belirterek "Uyguladığımız destek tedaviye kısa süre içerisinde yanıt verdi. Bu ana kadar bizler için oldukça yüz güldürücü bir vaka iken, yaşamının üçüncü gününden sonra epileptik nöbet geçirmeye başladı. Çocuk nörolojisi ile yapılan görüşler doğrultusunda yenidoğan döneminde olabilecek tüm epileptik nöbet nedenlerine yönelik gereken tetkikleri alınıp, tedavileri düzenlendi. Bebek Tuğrul Laçinkaya kliniğe yattığı günden itibaren özel bir hasta oldu. Öyle ki; yaşadığı her olumsuzluğa rağmen inanılmaz bir yaşama tutunma azmi sergiledi" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi