TUGAY CAN / İZ GAZETE - 2019 yılının Kasım ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinde günlük yaşam, yavaş yavaş normale dönüyor olsa da ülkemize salgının girişinden itibaren geçen iki haftada salgın yayılmaya devam ederken; sosyal yaşantının da kısıtlanması sürüyor. Koronavirüs ile mücadele sürecinde; merkezi iktidarın yanı sıra yerel yönetimler de yoğun bir çaba içerisinde. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi de kaynaklarını koronavirüs ile mücadele kapsamında seferber ediyor.

Koronavirüs ile mücadelenin yoğun geçtiği bugünlerde dikkat çeken bir çağrı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nda harita teknikeri olarak çalışmakta olan Muhammed Sarı’dan geldi. Sarı, 2020 yılı içerisinde çalıştığı kurumdan alacağı tüm ikramiyelerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadelesi ile paylaşmak istediğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

‘MASKE ALINSIN’

Sosyal medya paylaşımının ardından İz Gazete’ye konuşan 32 yaşındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli; “Toplu sözleşme döneminde daha önce almadığımız ikramiye ve zam yansıltıldı bizlere. Bunun için Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Böylesine zor bir dönemde elimi taşın altına koymak istedim sadece” diyor ve şunları söylüyor:

“Şu anda hem ülkemizin hem de dünyanın başında büyük bir sıkıntı var. Belediyemizde bu salgına karşı büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadele noktasında ben de mücadeleyi büyütmek, çorbada bir parça tuzum olsun istedim. 2020 yılı içerisinde alacağım üç farklı ikramiye var. Bu parayı belediyemize koronavirüs ile mücadele için bağışlamak istiyorum. Bu para ile maske alınabilir ya da hastalar için kullanılabilir. Bu parayı kurumuma ya da kurumumun işaret ettiği ve koronavirüse karşı mücadele eden bir yere bağışlamak istiyorum”

İz Gazete aracılığı ile bir de çağrıda bulunan Sarı herkesin imkanı ölçüsünde mücadeleye omuz vermesi gerektiğini söylüyor ve sözlerini şöyle noktalandırıyor:

“Zor günler geçiriyoruz. Umuyorum bu günlerin yerini daha güzel günler alacak. Bunun için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor”

Editör: Haber Merkezi