Tuğça Kaş’ın sorularını yanıtlayan Kara, beslenme ilgili birçok önemli konuya değindi. Pandemi sürecinde beslenmenin öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Kara, “Bu süreçte sağlıklı ve organi beslenmeye yönelmeye başladık. Bu virüs bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri hedef alabiliyor. Pandemi sürecinde gelen danışanlarda zayıflamak için değil daha çok sağlıklı beslenmek için geldiler. Pandemi süreci biraz daha rahatlama oldu aslında. Normal hayata dönmeye başladığımızda o algı biraz bozulmaya başladı ne yazık ki. Bunda sağlıklı lokantaların da çok olmamasının etkisi var. Sağlıklı beslenmeyi bozmamak adına bağışıklık sisteminin güçlü olması için dengeli ve sağlıklı beslenme program olması şart”

Özellikle C vitaminni takviye edilmesini söyleyen Kara, “Kırmızı biber, portakal, brokoli, lahana gibi sebzeler mutlaka tüketmemiz gerekir ve ev yapımı tarhana çorbası mutlaka besinlerimizde bulundurmamız gerekir. Bağışıklık açısından yoğurda ve kefire mutlaka yer vermemiz gerekir” diyerek önemli gıdaları vurguladı.

‘BESLENMENİN YERİNİ TUTAMAZ’

İnsanların haplarla beslenmeye başladığını belirten Kara, “Hiçbir şey beslenmenin yerini tutamaz. Takviye adına satılan ürünler sadece destek amaçlı veriliyor. Bunlar belirli bir noktadan sonra zarar sağlıyor. Neyin ne olduğunu bilmek lazım. Komşu kullanıyor diye bir ürünü kullanmak doğru değil. Kendimize dönüp bakmak lazım o vitamine ihtiyacımız var mı? diye” şeklinde konuştu.

Sporun da bilinçli yapılması gerektiğini söyleyen Hanife Kara, “Spor yapıyorsak bir antrenör eşliğinde ve gerekli karbohidrat, protein gibi gerekli besinleri almak gerekir. Hepimizin salgın sürecinde psikolojik olarak kaygı düzeyi arttı. Stres artınca vücuttaki bir şeyler bozuluyor. Kaygı düzeyi vücuttaki her şeyimizi etkiliyor. Pandemi dönemi uyku düzenini de bozdu. 12’den sonra verimli bir uykuya geçilmesi gerekir. Ortalama 6 saat bir uyku olması gerekir. Hem kilo verme üzerinde hem de hastalıklara karşı uykusuzluk savunmamızı düşürür. Hep önce su diyorum. Suyun yeri paha biçilemez. Vücutta ne kadar yağ olursa olsun, bunların atılımını hep su le yapıyoruz. Çay, meyve suyu saf suyun yerini tutmaz. Tepeden tırnağa her hücrenin suyu ihtiyacı var. Ortalama 2,5-3 litre su içilmeli” dedi.

Kara, korona testi pozitif çıkan bireylerin de hemen iyileşmek için bağışıklığı destekleyecek bir beslenme program uygulaması gerektiğini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi