VEZRİN AKDAĞ/İZ GAZETE- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören, dört yaşındaki JMML Lösemi hastası Dora İbrahim Turan için ‘Köklerinde iyilik var belki de sensin’ sloganı ile Gültepe Mahallesi’nde ‘Kan ve Kök Hücre Bağış Kampanyası’ düzenlenecek. 

29 Temmuz Pazartesi günü 16.00-23.00 saatlerinde Gültepe Çobançeşme Meydanı’nda minik Dora’ya kan ve kök hücre bağışında bulunmak isteyenler için Kızılay ekibi yer alacak.

ÖYKÜ ARİN İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYAYI HATIRLATTI

Dört yaşındaki Dora için düzenlenecek olan kampanya akıllara 2018 yılının Kasım ayında JMML teşhisi konulan dört yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ‘Kök Hücre Bağışı’ kampanyasını getirdi. Minik Öykü Arin için başlatılan ‘Donör ol, umut ol’ kampanyası ile birlikte yurt çapında binlerce kişi ilik nakli için gönüllü olmuştu.

Öykü Arin için Sağlık Bakanlığı tarafından öngörülen süre içerisinde ilik eşleşmesi gerçekleşmemiş bunun neticesinde minik Öykü’ye annesi Eylem Şen’den alınan ilik nakledilmişti. Eylem Şen’den  nakledilen iliğin uyuşmamasının ardından minik Öykü’ye bu kez babası Çağdaş Yazıcı tarafından nakil gerçekleşmişti.

Minik Öykü’ye babası Çağdaş Yazıcı tarafından gerçekleşen nakil yüzde 98 oranında uyum göstermişti. Öykü Arin’in tedavisi Medical Park Antalya Hastanesi’nde halen devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi