Kanserle mücadelede erken teşhisi sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan tam donanımlı tır Torbalı'da çalışmalarına başladı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’ in eşi Arzu Görmez, ilçedeki kadınlara çağrıda bulunarak böylesi önemli ve son derece gerekli kanserde erken teşhis ve tarama aracından, deneyimli sağlık ekibinden vatandaşların yararlanmasını isteyerek şunları söyledi; “ Mobil kanser tarama merkezleri ilçemizde 30 gün süreyle bu önemli hizmete devam edecek. Tırda , meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taraması ücretsiz yapılmaktadır. Yetkililerden aldığım bilgiye göre, erken teşhis kanserden dolayı ölümlerin 3’te 1’ini önleyebilmektedir. Türkiye’de her yıl yaklaşık 90 bin kişi kanser yüzünden hayatını kaybediyor. Buradaki sağlık taramalarının sonuçları ilgili üniversitelere anlık olarak ulaştırılabiliyor” şeklinde konuştu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’ in eşi Arzu Görmez, ilçede bir ay süreyle görev yapacak sağlık çalışanlarına ve doktorlara teşekkür ederek ilçenin tanıtım setini hediye etti.

“SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL”

Kanserle mücadelede erken teşhisi sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nca sürdürülen kampanyaya dikkati çekmek amacıyla “SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL” şarkısının sözleri slogan olarak kullanılıyor. Tam donanımlı tırda bağırsak kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanserine ilişkin taramalar yapılıyor. Sağlık taramasına dair bütün işlemler Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde kurulan tırın karoserinde yapılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi