Daha önce de kalp problemleri yaşayan Yüksel Arıcan son dönemdeki nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi şikayetlerle Özel Gazi Hastanesi Kardiyoloji birimine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Yüksel Arıcan'ın kalbinde dört önemli rahatsızlık tespit edildi. Özel Gazi Hastanesi Kardiyoloji birimi doktorlarından Opr. Dr. Alkan Arpaçay ve Opr. Dr. Nurzhan Narymbetov tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Yüksel Arıcan hem sağlığına kavuştu hem de ameliyat sonrası üçüncü günde ayağa kalktı.

Opr. Dr. Alkan Arpaçay, hastanın kalbinde hayati tehlikeye sebep olabilecek dört rahatsızlığın bulunduğunu söyledi. Yüksel Arıcan'ın yaşadığı rahatsızlıkların çok nadir şekilde bir arada görüldüğünü belirten Opr. Dr. Arpaçay, "Hasta bize nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı şikayetleri ile geldi. Yapılan tetkikler sonucu kalp damarlarında tıkanıklık, kalpte delik gibi iki önemli rahatsızlığın yanı sıra iki kalp kapağında da ciddi problemler olduğu anlaşıldı. Tetkikleri incelediğimizde ona ameliyat olması gerektiğini söyledik. Ameliyat olmasaydı hayati tehlikesi çok yüksekti. Hastaya eş zamanlı olarak koroner by-pass ameliyatı, kalbin içindeki üç santimlik deliğin onarılması, mitral kapağın değiştirilmesi ve triküspit kapağın tamiri işlemleri uygulandı. Normalde her biri ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz ameliyatlar. Toplamda dört işlemi uyguladığımız ameliyat iki buçuk saat kadar sürdü. Başarılı geçen operasyon sonucu hastamız sorunsuz olarak servise çıkarıldı" dedi.

"AMELİYAT RİSKLİYDİ"

Gerçekleştirdikleri ameliyatın ciddi riskler barındırdığını dile getiren Opr. Dr. Alkan Arpaçay, "Hastamız ameliyat olmasaydı hayati tehlikesi yüksekti. Uyguladığımız ameliyatın da kendi içinde ciddi riskleri vardı. Tek başına ameliyatın yüzde 20, yoğun bakım döneminin ise yüzde 15 riski bulunmaktaydı. Fakat Yüksel Arıcan şimdi daha sağlıklı. Ameliyattan çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen şimdi yürüyebiliyor. Şikayetleri de minimuma indi. Böyle zor bir ameliyatı başarı ile gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"ŞİMDİ ÇOK DAHA İYİYİM"

Ameliyat sonrası eskisinden çok daha iyi hissettiğini belirten Yüksel Arıcan ise, "Bundan beş sene önce iki kalp rahatsızlığım vardı. Ameliyat önerdiler fakat dört yıl boyunca ameliyat olmadım ve bu süreçte kalbimde 2 rahatsızlık daha oluşmuş. Normal şekilde oturamıyordum bile. Nefes darlığı problemleri yaşıyordum. Çok zor bir ameliyat geçirdim. Fakat doktorlarımızın büyük başarısıyla üçüncü günde ayağa kalktım. Şimdi daha önce olan şikayetlerim de yok. Gazi Hastanesi'ne ve doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların başarısı beni sağlığıma kavuşturdu" dedi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi