TUGAY CAN / İZ GAZETE - Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve solunum yollarına etki etmesi sebebiyle çoğunlukla yaşlıların ölümüne sebep olan koronavirüsün doğrudan etkili olduğu ve tedbir alınması gereken alanlardan bir tanesi de huzurevleri. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre İzmir’de toplam 59 tane huzurevi bulunuyor. Huzurevlerinden 8’i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı durumdayken; Bakanlığın dışındaki kamu kuruluşlarına ait huzurevi sayısının 4, özel huzurevi sayısı ise 47.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2019 Eylül ayı verilerinin ışığında İzmir’de bulunan huzurevlerinin doluluk oranının yüksek olduğu tahmin edilirken; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre Bakanlığa bağlı huzurevlerinin kapasitesi bin 818, kamu kuruluşlarına ait huzurevlerinin kapasitesi ise 790. Özel huzurevlerinin kapasiteleri ise 2 bin 353. İzmir’deki toplam huzurevi kapasitesi ise 4 bin 961.

HANGİ İLÇEDE KAÇ TANE BULUNUYOR?

Öte yandan huzurevlerinin ilçelere göre dağılımında il sırada Urla yer alıyor. 11 huzurevinin bulunduğu Urla’yı 8 huzurevi ile Çiğli izlerken,Gizelbahçe’de 7, Bornova’da 6, Buca ve Narlıdere’de 4, Karabağlar, Seferihisar ve Karşıyaka’da 3, Bayraklı’da 2 tane huzurevi bulunuyor. Konak, Torbalı, Foça, Selçuk, Ödemiş, Menderes, Balçova ve Karaburun’da ise birer tane huzurevi bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi