İddiaya göre, mide balonu ameliyatı olmak için yaklaşık 2 ay önce Çiğli’de bulunan Özel Ekol Hastanesine başvuran 65 yaşındaki hastanın midesine sedasyon yöntemi ile balon konuldu.
Hasta, operasyonun ardından hastaneden taburcu edildi. Ancak memleketi Uşak’a giden hasta bir süre sonra rahatsızlandı. Yakınları tarafından operasyonun yapıldığı Çiğli’deki Özel Ekol Hastanesine getirilen hasta, yoğun bakım servisine alındı, ancak buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 7 Eylül’de yaşam mücadelesini kaybetti.

SALNUR’DAN SORUŞTURMA TALİMATI

Son dönemlerde İzmir’de ardarda bir kaç benzer ölüm vakasının yaşanması üzerine İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, soruşturma talimatı verdi. Daha önce İzmir’deki hastanelerde 3 hasta mide ve estetik ameliyatlarının ardından hayatını kaybetmiş ve bu ölümler medyada geniş yer bulmuştu.
Ekol’de yaşanan son ölümle hemen hemen aynı günlerde soruşturmaya konu olan bir ölüm vakası da Torbalı Devlet Hastanesi’nde yaşanmış, soruşturmanın ardından otopsi yapılmadan defnedilen hastanın mezarının açılarak inceleme yapılması kararı alınmıştı. İşte bu son iki ölümün ardından İl Sağlık Müdürlüğü iki vaka için de soruşturma açtıklarını duyurdu.

OBEZİTE AMELİYATLARI İNCELENİYOR

Salnur, açıklamasında mide balonu ameliyatı için hastaneye yatan hastanın ailesinin şikayetçi olmadığını ancak son zamanlarda yaşanan ölümlerin vatandaşların aklında obezite ameliyatlarıyla ilgili soru işareti bırakmaması için soruşturma talimatı verdiklerini söyledi

Editör: Haber Merkezi