Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında 55 eğitim ve araştırma hastanesinin üniversite statüsü kazandığını belirten İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Üniversite statüsü kazanan eğitim ve araştırma hastaneleri faaliyetlerini devam ettirecek. Ancak farklı olarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bu hastanelerden üniversite kadrolarına atama yapacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelindeki 55 eğitim ve araştırma hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine katıldı. İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma, İzmir Eğitim ve Araştırma, Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ile Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastaneleri de bu protokolle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlandı. Bu uygulamanın Türkiye, hem de dünyada ilk yapıldığını dile getiren İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, söz konusu hastanelerin üniversite statüsü kazandığını bildirdi. Doç.Dr. Erbaycu, şöyle dedi:

"İstanbul'da, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuruldu. Bu aslında dünyada da bir ilk. Türkiye'deki 55 eğitim ve araştırma hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine alındı. Üniversite statüsü kazanan eğitim ve araştırma hastaneleri faaliyetlerini devam ettirecek. Ancak farklı olarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bu hastanelerden üniversite kadrolarına atama yapacak." 

DOKTORLARA AKADEMİK ÜNVAN

Eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli doktorların da akademik ünvan sahibi olacaklarını söyleyen Doç.Dr. Erbaycu, şöyle konuştu:

"Belli bir süre çalışmanın ardından doktorlardan dosya alınacak jüri marifetiyle atama yapılacak. İzmir için de atama bekliyoruz. Atananlar, eğitim programları düzenleyerek asistanların eğitimini de devam ettirecek. Bu kapsamda İzmir'deki, 4 eğitim ve araştırma hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine katıldı. Kısa süre önce açılışı yapılan Çiğli Devlet Hastanesi'nin ise eğitim ve araştırma hastanesi olması için çalışmalar sürüyor. Eğitim ve araştırma hastaneleri, eğitim ve hizmet sunumu standartları açısından daha güçlü hale gelecek." 

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi