Metehan UD

İzmir Tabip Odası seçimlerini, Türk Tabipler Birliği'nin barıştan yana tutumunu eleştiren ve hükümetin savaş politikalarına destek veren ulusalcı ittifak Hekim Güçbirliği grubu kazandı. 

Hekim Güçbirliği grubu seçim sonuçları sonucunda 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganını atarken, AKP ve MHP'li doktorlar aday göstermeyerek bu grubu destek verdi. Barış istediği için oda tarafından hedef gösterilen ve Valilik tarafından görevinden alınan Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu'nun adayı Dr. Fatih Sürenkök de listeyi delerek yönetime girdi. 

İzmir Tabip Odası'nın 2016-2018 yılı arası yönetimini belirleyecek olağan genel kurulu sonuçlandı. Oda'nın dün başlayan genel kurulu bugün yapılan seçimlerle bitti. İzmir Fuar Alanı içinde bulunan Atlas Pavyonunda oy kullanan hekimler yeni yönetimi seçti. Seçimlerde 'Hekim Güçbirliği' ve 'Demokratik Katılımcı Hekimler' gruplarının listesi yarıştı. Oy kullanma sırasında aday grupların tanıtımları da devam etti.

KATILIM YİNE DÜŞÜK OLDU 

Oy verme işlemlerinin ardından sayımlara geçildi. 8 binden fazla üyesi olan İzmir Tabip Odası'nın seçimlerinde 2 bin 500 civarında hekim 21 sandıkta oy kullanırken, seçime katılımın bir önceki genel kurulla aynı olduğu gözlendi. Salona kurulan sinevizyondan hekimler sandık sandık seçim sonuçlarını takip etti. 

HEKİM GÜÇBİRLİĞİ ÇOĞUNLUĞU ALDI

Çarşaf listeyle yapılan seçimlerde sayım işlemleri sonucunda Hekim Güçbirliği Grubu yedi kişilik yönetimin altısını kazandı. İzmir Tabip Odası'nın yeni başkanı Fehmi Akçiçek oldu. Seçim sonuçları sonucunda salondaki Hekim Güçbirliği grubu üyeleri siyasi parti seçimlerini kazanmış gibi tepki gösterdi. Grup üyeleri 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganlarını atarken Oda eski başkanı Suat Kaptaner de 'Burası İzmir, Mustafa Kemal kaybetmez' dedi. Kaptaner, kendilerinden olmayanlar için 'Denize dökülür' gibi söylemlerde de bulundu.  

Daha önceki seçimlerde yapılan gizli ittifak bu seçimde de uygulandı. AKP ve MHP'li doktorlar yönetime aday göstermeyerek, ulusalcı Hekim Güçbirliği grubuna destek verdi. 

DR. SÜRENKÖK YÖNETİME GİRDİ

Öte yandan emek ve demokrasi güçlerinin eyleminde bölgedeki izlenimlerini aktardığı için İzmir Valiliği tarafından görevinden alınan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök de Demokratik Katılımcı Hekimlerin listesinden yönetime girdi. 

Seçim sonuçları Oda'da sağlık hakkı ve iyi hekimlik mücadelesinin değil, ulusalcı söylemlerin kazandığını gösterdi. Son beş seçimdir yönetimde çoğunluğu alan Hekim Güçbirliği Grubu, TTB'nin barış yanlısı tutumunu eleştiriyordu. Hekim Güçbirliği grubu hekim hakları ile yaptığı açıklamalardan ziyade ulusalcı söylemleri ile ön plana çıktı. 

 

(Evrensel)

Editör: Haber Merkezi