Sempozyum kapsamında  “Uygulamalı Real-Time PCR Eğitimi” kursu düzenlendi. Eğitimi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Vural, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Yılmaz Bengoa ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Gündüz verdi.

Konuşmacılar; moleküler genetik, hasta izlenimi açısından genetik testlerin önemi, lösemi tanı ve izleniminde kullanılan teknolojik gelişmeler, çocukluk çağı lösemileri, PCR temel kavramlar ve hematolojik kanserlerde kullanım alanları hakkında bilgiler verdi.

AMACIMIZ İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK

Prof. Dr. Cumhur Gündüz; “Bu sempozyumun gerçekleşme amaçlarından bir tanesi konu hakkında insanları bilgilendirmek ve uzmanlar ile fikir alışverişinde bulunmaktır. Sempozyumun ilk gününde uygulamalı eğitim veriyoruz. İlerleyen günlerde yine kendi dalında uzman kişiler genetik ve hematoloji alanlarında bilgilendirme yapacaklar. Yeni mezunlar genetik alanında bilgiye sahipler. Fakat genetiğin 60 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen eski mezunlar genetik alanında yeterli bilgiye sahip değiller. Yapılan araştırmaları ve yeni yöntemleri insanlara aktararak genetik hakkında bilgilendirmek ve kan kanserinin sebeplerini belirleme gayretindeyiz” diye konuştu.

Sempozyum;  Ege Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı, Çocuk Genetik Hastalıkları Bilim Dalı, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı, İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı tarafından düzenleniyor. Etkinlik 26 Şubat 2016 tarihine kadar Muhittin Erel Amfisi’nde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi