Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği “Yeni Hayat” Belgeseli’nin ardından Küçükpark’ta organ bağışı stantları kuruldu. Vatandaşları bilgilendirmek ve bağışcılara ulaşabilmek amacıyla açılan stantlarda gelenleri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yalnız bırakmadı. Etkinlikte en dikkat çeken ise Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğrencileri Türk Halk Müziği Korosu oldu. Koro, organ bağışına dikkat çekmek için besteledikleri ‘Umut Ol‘ isimli şarkıyı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte seslendirdi.

Bornova Belediyesi Organ Bağışı Haftası nedeniyle, organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Hafta kapsamında Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği “Yeni Hayat” belgeseli gösteriminin ardından Bornova Küçükparkta’da çeşitli etkinlikler düzenlenerek stantlar açıldı. Bornova Kaymakamlığı, Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte vatandaşlara organ bağışının önemi anlatıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri bağışta bulunmak isteyenlere gerekli formları doldurdu.

BİRLİKTE SÖYLEDİLER

BELGEM öğrencileri ve Ege Üniversitesi’nin topluma hizmet uygulamaları kapsamında ders alan öğrencileri, organ bağışına farkındalık yaratmak amacıyla bağışlanabilir organların bulunduğu resim tuvallerini renklendirdi. Etkinlikte en dikkat çeken ise Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğrencileri Türk Halk Müziği Korosu oldu. Koro, organ bağışına dikkat çekmek için besteledikleri ‘Umut Ol‘ isimli şarkıyı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte seslendirdi.

Başkan Atila, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vahap Tevfik Oğuz’un da katıldığı organizasyonda organ bağışının hayat kurtardığına vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi