Meme Kanseri'nin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu belirten Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, "Kanserin görülme sıklığı her yıl yüzde 1.5 artmaktadır. Sekiz kadından birinde meme kanserine yakalanma olasılığı vardır. Meme kanseri ne kadar erken yakalanırsa yaşam şansı o kadar çoktur. Tarama yöntemleriyle meme kanseri artık ölümcül olmaktan çıkmış, kronik bir hastalık haline gelmiştir. Meme kanserinin belirti vermeden, ele gelmeyecek kadar küçükken tarama kontrolleri ile yakalanması mümkündür. Bunun için 40 yaşından sonra 2 yılda bir, 50 yaşından sonra her yıl Mamografi çektirilmesi, kadınların her ay memelerini kendi kendini muayene yöntemi ile kontrol etmeleri gerekmektedir." dedi.

EÜ Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi, meme kanserinde farkındalığı artırmak amacıyla Ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Merkez, "Uygulamalı Meme Kanseri Farkındalığı Semineri" ile kendi kendine muayeneyi doğal görünümlü bir maket üstünde öğretilecek. Seminer 24 Ekim saat 12.30-13.30 arasında Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleşecek. Seminerde Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, Prof. Dr. Ayşenur Oktay, Doç. Dr. Levent Yeniay konuşma yapacak.

16 Ekim’den itibaren 1 hafta boyunca, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kapı girişi ve hastane üstündeki yazıda meme kanserinin rengi olan pembe ışıklandırma yapılacak.

Prof. Dr.Ayfer Haydaroğlu’nun kadın temalı eserleri 23-31 Ekim tarinleri arasında Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisi Fuayesi’nde sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi